Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Nemesacél lábasok felpattognak...

Nemesacél lábasok felpattognak, mi csinálunk valamit rosszul?

Figyelt kérdés

Csak fakanakat használunk.

Vettünk IKEA-ból egy 365+ készletet. Olyat hoztak ki ami repedt volt, főzés után volt amelyikből felpattogtak kis darabok, a körmünkkel lehetett érezni. Nem égettük agony a gázon meg semmi, nem használtunk rá fémet, csak fakanalat. Mosogatógépben volt, de a leírás szerint mehet bele.

Kicseréltettük az egészet. Az újnál szintén felpattogott, már vissza is csomagoltuk, higy visszük vissza.

Párom vett gyorsan tescoban 1-2 darabot, hogy legyen valami míg veszünk valami jobbat. Főzés után azon is látszik valami sérülés, bár itt körömmel én nem érzek benne nagy dolgokat, de tényleg nem sima a belselye már.

Ezek ennyire szarok, vagy valamit mi csinálunk rosszul? Van valami réteg ezeken is ami így tud sérülni?

2023. szept. 18. 12:39
1 2 3 4 5
 41/47 Szervizmérnök úr ***** válasza:

Véletlenül nem tésztát főztél sós vízben?

Esetleg a só fajtája?

(Nyilván nátrium-klorid, csak az érdekesség kedvéért.)

2023. okt. 4. 11:31
 42/47 A kérdező kommentje:

Egyszerű virsli pörkölt készült, semmi komoly. Só se volt benne sok, nem volt agyonsózva.

Nem simán csak foltos, hanem konkrétan tényleg érezni, hogy a felülete ott más lett.

Első használat után eléggé gáz.

2023. okt. 4. 12:24
 43/47 anonim ***** válasza:
El kell keserítselek. A Tefal is egy nagy sz*r. Sajnos tapasztalat.
2023. okt. 4. 13:51
 44/47 anonim ***** válasza:
Kicserélték? Vagy mi volt?
2023. okt. 5. 12:26
 45/47 A kérdező kommentje:

Egyszer már volt csere. Most véglegesen visszavittem.

Csaj azt mondta, hogy állítólag ha sót teszek az ételbe, akkor előbb fel kell forralni a vizet és csak utána szabad beletenni.

Hogy emiatt történt e a nagy befoltosodás meg a "felpattanás", nem tudom, de nem erőltettem.

Visszaadták a pénzt. IKEA-ban nem szarakodnak ilyenekkel igazából.

Mondtam, hogy ügyfélszolgálattal is beszéltem, azok se mondták ezt a forralós sztorit, hát mind1.

2023. okt. 5. 19:43
 46/47 anonim ***** válasza:
100%
Ilyen edények nekünk is vannak, és egyátalan nem számit mikor teszem bele a sót.
2023. okt. 5. 19:56
 47/47 A kérdező kommentje:
Párom végül a 100as boltban vett Perfect Home edényeket. Azzal nincs gond. Hát ennyit erről. Ikea maradjon a bútoroknál.
2023. okt. 20. 10:05
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!