Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Nemesacél lábasok felpattognak...

Nemesacél lábasok felpattognak, mi csinálunk valamit rosszul?

Figyelt kérdés

Csak fakanakat használunk.

Vettünk IKEA-ból egy 365+ készletet. Olyat hoztak ki ami repedt volt, főzés után volt amelyikből felpattogtak kis darabok, a körmünkkel lehetett érezni. Nem égettük agony a gázon meg semmi, nem használtunk rá fémet, csak fakanalat. Mosogatógépben volt, de a leírás szerint mehet bele.

Kicseréltettük az egészet. Az újnál szintén felpattogott, már vissza is csomagoltuk, higy visszük vissza.

Párom vett gyorsan tescoban 1-2 darabot, hogy legyen valami míg veszünk valami jobbat. Főzés után azon is látszik valami sérülés, bár itt körömmel én nem érzek benne nagy dolgokat, de tényleg nem sima a belselye már.


Ezek ennyire szarok, vagy valamit mi csinálunk rosszul? Van valami réteg ezeken is ami így tud sérülni?


2023. szept. 18. 12:39
1 2 3 4 5
 31/47 Szervizmérnök úr ***** válasza:
74%

Nyilván nem felpattogzás, hanem egy gyakori jelenség.

Belemar a sós víz.

Főleg, ha sokáig áll benne.

2023. szept. 18. 16:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 32/47 anonim ***** válasza:
43%

Eemberek

ÖNTÖTTVAS EDÉNYEKET

NE OLAJOZZAZOK

ZSÍRRAL VAGY FAGGYUVAL

az acél edények meg akármennyire is óvod megkarcolódnak és gondolom az ikea s tesco s nem egy magas minőségű dolog lenne silányabb anyag gyorsabban megsérűl

Ha fakanalazol ha selyemmel mosod megkarcolod mindenképp

Micro karcokat bemtudod megelőzni..:/

Szerintem ha az edényed funkcionál nem ègeti oda a cuccot akkor semmi baja az esztétikahibán kívűl

Majd idővel leszelektálod az edényeket jobbra

Apránként és ne lesz ilyen gondod

2023. szept. 18. 16:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 33/47 Szervizmérnök úr ***** válasza:

Ne tévesszük össze a karcolás fogalmát, apró, kisebb, nagyobb kráterekkel, ami bemaródás.

Pontosan ismerem a jelenséget magam is, interneten mások hasonló panaszait is láttam már.

Aki ilyet nem látott, nem tudja, miről szól ez.

2023. szept. 18. 17:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 34/47 anonim ***** válasza:
100%

Ugyan miért ne 32? Az összes kínai kajálda olajjal főz wokban, és teljesen jól működik nekik.



Az öntött vas edények úgy vannak kitalálva, hogy a zsiradék beleeszi magát, és egy vízlepergető réteget formáz.


Teflon még a határba se volt, az emberiség használt öntött vasat. Ha egyszer be van járatva, a következő 50-100 évben az használható lesz. De még a csumára rozsdás öntöttvas edényt is ki lehet sikálni, beüzemelni.

Csak keress rá hogy how to season cast iron, lesz egy csomó videó.

2023. szept. 18. 19:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 35/47 anonim ***** válasza:
65%

Mert a zsìr jobb mint az olaj..és olaj alatt gondolok most az ócska silány olajokra..ha jótakarsz a vasedényeknek zsírozod ha neked elèg az olaj legyen mindenki szíve-ügye

A zsír azz biztos 120%ban zsír..az olaj meg hátt nembiztos…

2023. szept. 18. 20:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 36/47 anonim ***** válasza:
65%
#35: Te valami debil vagy...?
2023. szept. 18. 21:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 37/47 anonim ***** válasza:
73%

Igen valami olyasmi

És akitől hallottam ő is fullba nyomta a kretént biztos azért is ért el az ember olyan eredményt amit…

Te csak olajozd én zsírozom


Aztán aki ahogy akarja

2023. szept. 18. 21:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 38/47 anonim ***** válasza:
100%

Az első avatást én is zsírral nyomom mindig, egyet kell értsek, jobb. Utána nekem praktikusabb az olaj, főleg a ritkábban elővevősöknél. Később avasodik melegben, és könnyebb munkára bírni ritkán használatos edényeknél is. Na, elég az offból!


Tényleg nem szabad sósat-savasat hagyni a rozsdamentesben, legalábbis ha videokészen csillogósra akarod megőrizni. Mindennapi használatban meg tökmindegy, soha semmi baja nem lesz.

2023. szept. 19. 07:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 39/47 anonim ***** válasza:

tudomásul kell venni így 2023-ban: tömeggyártás van, rövid életű, silány, olcsó termékekkel. És most ne haragudj meg, de erre van igény. Te is írod, nem akarsz bíbelődni az edényekkel.


Ha öntöttvas lábast vettél volna, nem írnál ki kérdést, hogy milyen sérüléseket találtál.


Különben hiába a fakanál, meg a szivacs, ha maga az étel is karcol, magas hőhatás is éri, mégis mit vártál, hogy makulátlan marad akár csak egy főtt rizs után?

2023. szept. 19. 21:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 40/47 A kérdező kommentje:
Nost, kipróbáltuk a legnagyobb lábast. Konkrétan egy hatalmas foltban feljött róla valami réteg, vagy felmaródott nem tudom, de kb a lábas aljának a fele egy nagy folt, amin ha végighúzod az ujjadat, érezni lehet, hogy érdesebb és mélyebb mint a többi sima része. Szánalom. Holnap viszem visza a p...a az egészet és veszünk inkább Tefal-t. Nem sokkal drágább mint ez volt.
2023. okt. 4. 10:14
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!