Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Nemesacél lábasok felpattognak...

Nemesacél lábasok felpattognak, mi csinálunk valamit rosszul?

Figyelt kérdés

Csak fakanakat használunk.

Vettünk IKEA-ból egy 365+ készletet. Olyat hoztak ki ami repedt volt, főzés után volt amelyikből felpattogtak kis darabok, a körmünkkel lehetett érezni. Nem égettük agony a gázon meg semmi, nem használtunk rá fémet, csak fakanalat. Mosogatógépben volt, de a leírás szerint mehet bele.

Kicseréltettük az egészet. Az újnál szintén felpattogott, már vissza is csomagoltuk, higy visszük vissza.

Párom vett gyorsan tescoban 1-2 darabot, hogy legyen valami míg veszünk valami jobbat. Főzés után azon is látszik valami sérülés, bár itt körömmel én nem érzek benne nagy dolgokat, de tényleg nem sima a belselye már.

Ezek ennyire szarok, vagy valamit mi csinálunk rosszul? Van valami réteg ezeken is ami így tud sérülni?

2023. szept. 18. 12:39
1 2 3 4 5
 11/47 A kérdező kommentje:

Ó, közben kiderült, még csak a mosogatógépbe se tette be. Csak simán a mezei szivaccsal mosta el. Persze dörzsis, de nem fém.

A vízkövet le lehetne róla dörzsölni szerintem, illetve 1 használat után vízkő?

2023. szept. 18. 13:53
 12/47 A kérdező kommentje:
Párom szerint a fakanál karcolhatta össze amúgy, ami eléggé furcsa számomra. Azt mondja, hogy csak az lett ilyen amihez fakanalat használt.
2023. szept. 18. 14:02
 13/47 anonim ***** válasza:
100%

"A vízkövet le lehetne róla dörzsölni szerintem, illetve 1 használat után vízkő?"

Ha kemény a víz amivel mosod, akkor igen, kiül az egy öblítés után is.

És ilyen finom karcolások könnyedén lesznek, kb bármitől. Ez szerintem normális még.

2023. szept. 18. 14:06
 14/47 anonim ***** válasza:
100%

Senki nem feltételezi, hogy hazudnál. Nekem az összes rozsdamentes acél alján vannak ilyen kis piszkosfehér foltocskák. Ha van is kitapintható vastagságuk, akkor az ezredmilliméter lehet, mert nem érzem. Ha nagyon bámulom és nagyon akarom érezni, akkor igen. :-)

Vízkövet el tudod el tudod távolítani ecettel. Nem kell „tömény”, az 5-10-20%-oshoz adhatsz vizet is. Fel kell forralni az edényben és egy ideig úgy hagyni. Rettentő erős szaga van. De vízkőlerakódáshoz hónapok kellenek, ez meg állítólag új.

2023. szept. 18. 14:08
 15/47 anonim ***** válasza:
51%

Nálam pl a vas wok az olajban van eltéve, azaz használat után kimosom, megszárítom és átdörgölöm egy olajos papírtörlővel.

Persze a rozsdamentest nem kell kondítcionálni meg kiégetni de szerintem lehet ez is működne?

2023. szept. 18. 14:11
 16/47 A kérdező kommentje:

Próbáltam már ma ecettel, de most forráztam kissé és hagytam is benne, de semmi változás. Dörzsölgettem a mosogatószivaccsal és már konkrétan látszik a helye ahol dörzsöltem, tehát a sima dörzsis szivacsot se bírja.

Ha jól tudom, ezek amúgy polírozva vannak, gondolom az sérül, de az a "felpattanás" továbbra is rejtély micsoda.

2023. szept. 18. 14:23
 17/47 anonim ***** válasza:
100%
Tapintásra milyen?
2023. szept. 18. 14:25
 18/47 A kérdező kommentje:

Így nézve olyan mintha egy nagyon apró mélyedés lenne. Lehet, hogy a benne főzendő rizs olyan erővel nyomta meg, hogy felsértette? (vicc volt)

Igazából nem is az a gond, hogy ha esztétikai hiba van benne, inkább az, hogy tényleg ne valami réteg jöjjön fel belőle ami egészségügyi gondokat okoz.

2023. szept. 18. 14:40
 19/47 anonim ***** válasza:
100%

Biztos, hogy nem jött fel semmiféle réteg. Egyszerű húzással készült edények. Nem a legkiválóbbak, de van aki megveszi. Itt ne olyasmire gondolj, mint mondjuk az olcsó virsliben van 30% hús, a drágában meg 60%.

Az acél ugyanaz, csak nem egy igényesen kidolgozott, díszített valami, nincs szendvicstalpa és hasonlók.

2023. szept. 18. 14:45
 20/47 A kérdező kommentje:

Tudom, írtátok, hogy nincs rajta semmi réteg. Közben hívjuk az ikeá-t, rákérdezünk, ha tényleg csak sima fém és semmi extra, akkor letojjuk, esztétikailag nem számít, csak furcsa tényleg.

Az is lehet, hogy szebb lenne minden ha indukciós tűzhelyet használnánk már és nem gázégőset.

2023. szept. 18. 14:45
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!