A lecsóba feltétlenül kell a szalonna?
Minden receptben olvasom, hogy ki kell sütni a szalonnát és a zsírjába tenni a zöldségeket. Nem lehet a szalonnát és a zsírját kihagyni?
Milyen íze lesz, ha például csak olajat használok?
Szerintem ha mindenképen akarok bele tenni húst, akkor egy hó csípős kolbász sokkal jobb választás…
Eseteleg jó minőségű virsli
A lecsó olyan étel, ami kizárólag az az eredeti, az a jó, amit a készítője éppen főz. Örök vita tárgya.
Történetesen én az összes alkotóelemét szeretem, amelyek előfordulnak (nem beleértve az extrém ötleteket, mondjuk libamájat).
De szalonnával nem eszem meg. Ha van klasszikus alapreceptem, abban biztosan nincs szalonna.
Nálam alap a jó füstölt szalonna, a lecsóba.
Természetesen enélkü is készíthető.
Ahogy mások is írják, a lecsó a legjobb kaja, mert nincs eredeti recept, úgyhogy lehet magyarosan acsarkodni hogy mi kell bele. :-)
A hagyma, paradicsom és paprika az, ami nagyjából kötelező elem (1:2:4 arányban), emiatt a hagyma kíván némi zsiradékot, de a szalonna opcionális. De megint ahogy más írta, még az arányokat is sokan változtatják, pl egyik rokonom kb paradicsomszószt főz néhány csík paprikával, mert ők úgy szeretik.
Mi tojással, szalonnával és némi hússal imádjuk, de ezek már extrák.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!