Túrógombócot készitek, tejbedarából! De túl hig lett. Megtudom valahogy menteni?
Figyelt kérdés
Köszönöm!2010. okt. 17. 10:27
2/9 anonim válasza:
Az én receptemben fél kiló túróhoz két tojás, egy evőkanál liszt és két evőkanál búzadara, meg kevés vaj szerepel.
Fél óra múlva lehet vizes kézzel gombóccá gyúrni és forró vízben kifőzni.
Lehet még a közepébe gyümölcsdarabot tenni.
Mindig nagyon jól sikerül...
:D
3/9 anonim válasza:
Valamivel, pl liszttel sűricsd be.
én is így szoktam csinálni a gombócot.Egyszer nekem is hígabbra sikerült, de még formázható volt.Csak amikor melegítették a gyerekek sokáig hagyták a mikróban.....tejbegríz lett belőle :)
4/9 anonim válasza:
Darát is keverhetsz még hozzá. Csak hagyd még állni egy kicsit.
5/9 anonim válasza:
De miért kell főtt darából csinálni? Nem csoda hogy puha lesz.
7/9 anonim válasza:
Én nem szoktam tejbegrízt főzni, de ennek ellenére elég kiadós lesz, bár azt meg kell hagyni, lassabb, mintha megfőzném. Fél kiló túróhoz 2 felvert tojás, só, 13-14 dkg búzadara kell. Összekeverem, berakom 1 órára a hűtőbe. Utána nedves kézzel gombócot formálok belőle, majd addig főzöm, amíg a gríz meg nem fő benne. Sok lesz belőle és jó állagú, nem lesz kemény, de szét sem esik.
8/9 anonim válasza:
"Olcsóbb és gyorsabb"
Miért olcsóbb és miért gyorsabb? Ugyanaz az alkotó kell bele
9/9 anonim válasza:
Én csak grízből és túróból csinálom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!