Működhet a pogácsa élesztő nélkül?
Juhtúrós pogácsa recepteket nézek, és több olyat is találtam, ami kimondottan élesztőmentes (és sütőpor sincs benne, szóval semmi raising agent).
A képeken nagyon szépek, meg merjem próbálni?
Van, ami müködik! Egy ideig többször csináltam, idöközben leszoktam a pogácsáról egyéb okokból, de mindenkinek tetszett ez a fajta is.
De ha beteszel egy linket, könnyebb eldönteni, az a recept müködik-e.
Az élesztos verzioknal egyszerubb es konnyebb is. De más. Az élesztős puha ez meg inkább ropog. Tehát kerek alakú asjots rúdra szamíts. Garantáltan finom lesz de nem olyan puha mint a pogi, inkább omlós
Figyelj hogy ne süsd túl mert kiszárad. Ha felemelsz ovatosan egyet es megnezed az aljat es barnul akkor mar tuti jo
A belinkelt recept jó, többször sütöttem már.
Az alapváltozat azonban nem leveles, inkább omlós jellegü. Ha levelesen szeretnéd, a tésztát nyújtsd ki kb ujjnyi vastagra, kend meg vékoynan, sütöecsettel olvasztott (éppen még folyós, de hideg/szobahömérséklretü) vajjal, tekerd fel, mint a beiglit, nyújtsd ki újra, kend meg még egyszer és most keresztben tekerd fel. Közben nem kell sem pihentetni, sem hüteni.
Utána kinyújtod, formázod és sütöd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!