Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Milyen rizst ajánlanátok?...

Milyen rizst ajánlanátok? Ragadós, nagyon puhára lehessen főzni. Semmiképpen sem pergős!

Figyelt kérdés

Sajnos nem mindegyik rizsből lehet olyat készíteni, amit fent említettem. Hiába csinálom 3x annyi vízzel, hiába főzöm tovább, valamelyik még akkor is pergős lesz. Volt egy “A” minőségű rizs, rendszeresen abból főztem nagyon finomat, de nem tudom már milyen márkájú volt és hogy hol lett véve.

Azóta sem találok olyat, amit nagyon puhára el lehet készíteni.


2023. szept. 7. 11:26
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
55%
A sushi rizs pl. ilyen.
2023. szept. 7. 11:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 anonim ***** válasza:
17%
Több víz, mint ami szükséges és mikor megfőtt, hagyod a maradék lében hűlni fedő alatt. Szottyos lesz.
2023. szept. 7. 11:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/12 A kérdező kommentje:
2# Nem, nem mindegyik.
2023. szept. 7. 11:36
 4/12 A kérdező kommentje:

1# Ki fogom próbálni.

Elvileg a Tescoban van ilyen.


[link]


Jó lehet?

2023. szept. 7. 11:38
 5/12 anonim ***** válasza:
84%
A sushi rizs 100% ragadós, csak normális minőségűt vegyél.
2023. szept. 7. 11:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/12 anonim ***** válasza:
25%

3: de mindegyik, mert a rizs 98%-a keményítő és az valamilyen mértékben mindig kioldódik főzés alatt, duzzad és gélt képez, ha van elég extra víz is hozzá.

Pontozzál serényen, le ne maradj tudatlan.

2023. szept. 7. 11:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/12 A kérdező kommentje:

6# Én az összes rizst ugyanúgy készítem, a kérdésben le is írtam, hogy hogyan.

Mégis hatalmas eltérések vannak közöttük. Volt olyan rizs, ami inkább kásásra sikeredett, mintsem ragadósra, mert teljesen más volt a minősége.


Ebben a témában van tapasztalatom és okkal mondhatom, hogy nem véletlenül vannak árbeli, fajtabeli különbségek!

2023. szept. 7. 12:24
 8/12 anonim ***** válasza:
80%
Rizottó rizs is jó lehet
2023. szept. 7. 12:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/12 anonim ***** válasza:
69%

6-os, nem baj, hogyha valamihez nem értesz, de akkor ne okoskodjál.

A kásás, összeszottyosodott ÉS a ragadós rizs közötti különbség akár ég és föld.


Nem zavar, hogy mindenki szerint bromságokat beszélsz? :D

2023. szept. 7. 13:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/12 anonim ***** válasza:
54%
Ami nekem nagyon bejön, az a basmati vagy a jázmin rizs, ha nem kevergeted, hanel lassan párolod, akkor pont olyan lesz, mint amit keresel.
2023. szept. 7. 16:17
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!