Milyen rizst ajánlanátok? Ragadós, nagyon puhára lehessen főzni. Semmiképpen sem pergős!
Sajnos nem mindegyik rizsből lehet olyat készíteni, amit fent említettem. Hiába csinálom 3x annyi vízzel, hiába főzöm tovább, valamelyik még akkor is pergős lesz. Volt egy “A” minőségű rizs, rendszeresen abból főztem nagyon finomat, de nem tudom már milyen márkájú volt és hogy hol lett véve.
Azóta sem találok olyat, amit nagyon puhára el lehet készíteni.
3: de mindegyik, mert a rizs 98%-a keményítő és az valamilyen mértékben mindig kioldódik főzés alatt, duzzad és gélt képez, ha van elég extra víz is hozzá.
Pontozzál serényen, le ne maradj tudatlan.
6# Én az összes rizst ugyanúgy készítem, a kérdésben le is írtam, hogy hogyan.
Mégis hatalmas eltérések vannak közöttük. Volt olyan rizs, ami inkább kásásra sikeredett, mintsem ragadósra, mert teljesen más volt a minősége.
Ebben a témában van tapasztalatom és okkal mondhatom, hogy nem véletlenül vannak árbeli, fajtabeli különbségek!
6-os, nem baj, hogyha valamihez nem értesz, de akkor ne okoskodjál.
A kásás, összeszottyosodott ÉS a ragadós rizs közötti különbség akár ég és föld.
Nem zavar, hogy mindenki szerint bromságokat beszélsz? :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!