Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mi a véleményetek erről az...

Mi a véleményetek erről az ételről? 19/L

Figyelt kérdés
Nagyon szeretek sütni/főzni és kiváncsi lennék pár véleményre (még ha csak kép alapján is)..hogy sikerült a diszités stb..szeretnék majd étteremben dolgozni. A családnak nagyon izlett.

2023. szept. 6. 21:36
1 2 3 4
 21/33 A kérdező kommentje:

#23 az nem répa..nincs feketére sütve csak ahogy oliva olajon sütöttem és több pác volt rajta az látszik..

#22 a tálalást tényleg onnan szedtem ha akarod megmutatom

2023. szept. 7. 13:25
 22/33 anonim ***** válasza:
86%
Megköszönöm! Kérem szépen a receptet is! Öreg férfi vagyok, de szebben elkészítem, állítom és a tálaláshoz sem kell képeket keresnem.
2023. szept. 7. 13:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 23/33 A kérdező kommentje:
#25 az jó..ha ennyire tehetséges vagy a receptet is megtudod oldani saját magad;)
2023. szept. 7. 13:31
 24/33 anonim ***** válasza:
81%

[link]

Ez azért egy kicsit szebb tál.


[link]


Ez utóbbin gombócos a rizs, de attól még régimódi. Nem is szép a tál. Egy csárdába elmegy.

2023. szept. 7. 13:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 25/33 anonim ***** válasza:
92%

Ez cseppet sem guszta, már bocs.


A két rizscucc az oké, de a ragut nem "odahányjuk" alá - meg fölé. Plusz mi az baloldalt? :D Három hosszú csík reszelt sajt?


Tanulj jó sokat, mert én úgy különbül tálalok, hogy NEM akarok étteremben melózni.

2023. szept. 7. 14:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 26/33 anonim ***** válasza:
100%
Nem olvasom végig, úgyhogy lehet, hogy már leírták: ételt véleményezni kóstolás útján lehet. Egy valami ítélhető meg vizuálisan: a tálalás. Arra az a tanácsom, hogy képezd magad kicsit ételfotózásban, autodidakta módon is lehet. Pár “trükk”, nézőpontváltás, kompozíció stb., és máris jobban néz ki. Attól, hogy “guszta” éttermi menüből a csíraszórást próbálod utánozni reszelt sajttal, attól az még egy reszelt trappista marad. Meg a tányér, az sajnos egy olcsó, ízléstelen készlet darabja. Nézz szét a darabra kapható tányérok között: érdemes megvenni egy drágább lapostányért/tálat erre a célra, pl. Butlers, H&M, Sinsay. Meg egy jól mutató konyharuhát vagy méterárut háttérnek, de ezt látod majd, ha tanulmányozod az ételfotózás művészetét. Érdemes odafigyelni az isiben a vizuális tárgyakon, ott fejlődik az ízlés, arányérzék stb.
2023. szept. 7. 15:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 27/33 anonim ***** válasza:
100%

Alapdolog, hogy semmiféle zöldséges vagy egyéb darabos mártást nem öntünk a húsra, mert (elnézést, tényleg nem sértönek szánom) lehányt hatást kelt.

Másrészt így nem lehet kitalálni, milyen étel van a tányéron, a rizs egyértelmü, de a többi bármi is lehet.

A 13:45-ös által belinkelt képeket nézd meg, azokon látod, mi van ott, és sokkal gusztusosabb az elrendezés is.


Az, hogy találtál egy hasonló képet, akár étterem oldalán is, nem jelent semmit, a legtöbb ilyen kép egyrészt évtizedekkel ezelötti stílusú, másrészt elég igénytelen, ez otthon családilag elmegy, félig is profinak nem elfogadható.

A neten rengeteg kifejezetten rossz kép kering, ne ezeket vedd példának, keress profi ételfotókat!


Ne sértödj meg a kritikákon, inkább tanulj belölük, akkor lehet belöled tényleg jó szakács és jó fotós.

2023. szept. 7. 16:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 28/33 anonim ***** válasza:
85%

[link]

[link]


A rizst vagy szét kell teríteni a tányéron vagy az egyik oldalra tenni - a gombócban vagy más formában tálalt rizs üzemikonyha stílus, így tudtak gyorsan adagolni.

A húst vagy a rizsre tegyed, vagy a tányér másik felére, a mártást meg a hús és rizs közé.

2023. szept. 7. 16:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 29/33 anonim ***** válasza:
100%
Az en kritikam, hogy minden nagyon egyforma szinu a hust leszamitva. A kulonbozo formak mellett etvagygerjesztobb lenne, ha egymastol elkulonulnenek szinben a kulonbozo dolgok.
2023. szept. 7. 17:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 30/33 A kérdező kommentje:

[link]


Innen szedtem az ötletet..

2023. szept. 7. 23:19
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!