Melyike fűszert rakjam bele a pörköltbe plusz íznek?
A klasszik csirkepöribe só, bors, fűszerpaprika, esetleg kömény, fokhagyma kell. Semmi más.
De ha már erdélyi beütési csirkepaprikás lenne, akkor kötelező bele a tejfölös habarással együtt.
A bazsalikom olaszos, paradicsomos ételekbe való, sok esetben más zöldfűszerek társaságában. Szamócához is illik akár sütibe, akár limonádéba.
Kapor: savanyúságokba, salátákba, halakhoz, zöldbabhoz, tejfölös-túrós kajákhoz. Leggyakrabban: palócleves, tökfőzelék.
Petrezselyem: levesekbe leginkább, de mindenféle zöldséges ételekbe is illik (petrezselymes újburgonya)
Szeklice: sáfrány olcsó "helyettesítője", bár ez a sáfrányimádók szerint szentségtörés. Főként színezésre használatos. Indiai, arab konyha gyakran használja húsos ragukba.
Tárkony: rendkívül jellegzetes, erős aromájú fűszer, erdélyi konyha alapfűszerei közé tartozik. Legismertebb talán a tárkonyos raguleves.
Akár zöldség, akár hús, mindenhez illik.
Ha el akarod rontani, akkor bármelyiket!
Vannak ételek, amelyek az egyszerűségüktől kiválóak. Minden plusz csak ront. A pörkölt, lecsó, rántott hús és még jó pár dolog ilyen van. Persze mindenkinek megvan a maga receptje, nem mondom hogy nincs. Olyan pörit is kóstoltam már, amibe minden volt, és nem értette a készítője, miért csak tologatom a villámmal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!