Hogyan szoktátok eltenni befőttnek a szilvát?
Figyelt kérdés
Megfőzitek a szilvát és úgy teszitek az üvegbe, vagy a szilvát teszitek nyersen az üvegbe és utána dunsztoljátok ki? Mivel szoktad ízesíteni?2023. aug. 17. 21:46
1/5 A kérdező kommentje:
Azt még kihagytam, hogy milyen állagú szilva a jó befőttnek? Puha vagy a még kissé keményebb?
2023. aug. 17. 21:47
2/5 anonim válasza:
Befőttnek mindig a kicsit keményebb a jó mert minimálisan hőkezelni (pár percig forrázni) kell és a puha szilva erre nem alkalmas
3/5 anonim válasza:
Mostani szilva nem ért be annyira es elkapta a penész is a sok eső miatt. Így hamarebb leszedtük, hogy ne rohadjon a fán és felébe vágtuk 7dcl üvegbe beraktuk a feleket úgy, hogy a vágás legyen lefele így nemigen éri fény es szebb marad. Főztünk cukros vizet. 1l-be 5 evőkanal cukrot tettünk avval leöntöttük majd a befőzőgépbe beraktuk 90°C-on 40 ercig főztük nem dunsztoltuk.
4/5 anonim válasza:
Befőttnek inkább kemény és nem kell sokáig főzni 30 perc max.
Kifőttnek a puha a jó (pálinka)
5/5 anonim válasza:
Fermentálom, amikor kész, ráhúzom teljesen a tetőt és kész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!