Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan szoktátok eltenni...

Hogyan szoktátok eltenni befőttnek a szilvát?

Figyelt kérdés
Megfőzitek a szilvát és úgy teszitek az üvegbe, vagy a szilvát teszitek nyersen az üvegbe és utána dunsztoljátok ki? Mivel szoktad ízesíteni?
2023. aug. 17. 21:46
 1/5 A kérdező kommentje:
Azt még kihagytam, hogy milyen állagú szilva a jó befőttnek? Puha vagy a még kissé keményebb?
2023. aug. 17. 21:47
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Befőttnek mindig a kicsit keményebb a jó mert minimálisan hőkezelni (pár percig forrázni) kell és a puha szilva erre nem alkalmas
2023. aug. 17. 23:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Mostani szilva nem ért be annyira es elkapta a penész is a sok eső miatt. Így hamarebb leszedtük, hogy ne rohadjon a fán és felébe vágtuk 7dcl üvegbe beraktuk a feleket úgy, hogy a vágás legyen lefele így nemigen éri fény es szebb marad. Főztünk cukros vizet. 1l-be 5 evőkanal cukrot tettünk avval leöntöttük majd a befőzőgépbe beraktuk 90°C-on 40 ercig főztük nem dunsztoltuk.
2023. aug. 18. 00:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Befőttnek inkább kemény és nem kell sokáig főzni 30 perc max.

Kifőttnek a puha a jó (pálinka)

2023. aug. 18. 08:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:
56%
Fermentálom, amikor kész, ráhúzom teljesen a tetőt és kész.
2023. aug. 18. 11:42
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!