Miért nem romlott meg a húslevesem?
Figyelt kérdés
Tudva lévő, kényes étel. Volt eltéve a fagyasztóba egy speciális üvegedényben (szándékosan nem írom le honnan származik, nehogy reklámnak minősüljön) aminek a fedele műanyag és minden oldalról pattintós. Az egyik hétvégén elővettem, de elmaradt az elfogyasztása, majd egy kicsit el is felejtkeztem róla. Kb 8-9 napra vettem le a tetejét, nagyon jól zárt, alig jött le. Féltem attól mit is találok, megkóstoltam, semmi baja nem volt, sőt nekem se lett.
Ez valyon hogy lehet? A fagyasztónak van esetleg valami tartósító hatása?
2023. aug. 15. 04:16
2/5 anonim válasza:
Fene tudja, lehet olyan jol zart, hogy szinte lekonzerválódott, viszont merész vagy, hogy 8 nap után késztetést éreztél elfofyasztani
3/5 anonim válasza:
Szerencséd volt az biztos, nem érintkezett oxigénnel.
4/5 anonim válasza:
Én is tapasztaltam már ilyet, hogy a fagyasztott készétel jóval később romlik meg. Gondolom a fagyasztás elpusztít pár romlásért felelős gombát/baktériumot. És ha melegen tetted dobozba a fagyasztás előtt, akkor még vákuum is keletkezett, mint a befőttek elrakásánál, így még levegővel sem érintkezett, mint a konzerveknél.
5/5 anonim válasza:
ebből azért ne csinálj rendszert
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!