Legegyszerűbben elkészíthető, és finom zabkása recept?
Fel csesze zabpehely, 1 csesze tejy fel csesze viz megfoz. Egy tasak vanilias cukor bele.
Tetejére mag, gyumolcs, lekvar stb. Igazabol attol lesz ize.
Hatul hig,fozd tovabb, ha tul suru,higitsd. Ez a resz teljesen izles dolga
Tejjel próbáld, vagy fele-víz fele-tejjel.
Én nem szeretem főzve, sokkal jobban szeretem éjszakán át áztatva.
Leöntöd a zabot a tejjel és estére beteszed a hűtőbe, reggelre nagyon jó krémesre megszívja magát, nekem sokkal jobb így mint főzve. Én édesen szeretem, úgyhogy szoktam hozzá keverni kis chia magot, esetleg csokis fehérjeport, vagy egy kis mézet édesnek, fahéjat, kakaóport, vaniliás cukrot, akármit és reggel meg vágok bele gyümölcsöt, a banánt meg az áfonyát szeretem legjobban. Tehetsz bele frissen még mandulát, diót, kesudiót, kókuszreszeléket, almát, akármit.
2dl tejhez 2ek.zabpehely.
3dl tejhez 3ek.zabpehely.
Lábasba vele,kevergetve főzni míg összeáll,lehet bele mézet is tenni.
Én kb érzésre szoktam zabtejet önteni bele + natúr joghurtot, annyit, hogy ne legyen leves szerű, de ne is egy szilárd massza.
Amiket rakok bele az általában lenmagtöret, chia mag, ribizli, magvak, fahéj. De én nem főzni szoktam, hanem este csinálom meg és reggelre összeáll a hűtőben, ha épp van itthon banán, akkor vágok bele azt is, ha nincs akkor ennyi.
Közben látom, hogy írták már ezt az éjszakai változatot, szóval ez csak plusz egy tipp amellett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!