Kinek melyik a kedvenc sushija? Mit tartalmaz?
A sashimin mondjuk nincs sokmindent készíteni, de ha ez van, nyilván ez a kedvenc. Friss, minőségi hal gyönyörűen felvágva verhetetlen.
Imádom azt a típust aminél a rizs körbe van tekerve algalappal, és felül meg van töltve kaviárral.
Az onlettes makit
a legolcsóbb az a majonézes tonhal, reszelt répa és uborka hasáb kombinánció
a kifordított verzió, amikor a nori lap egyik oldalára rátapasztod a rizst, aztán megfordítod, erre rá siracha majonéz, lazac, és avokádó. ha feltekerted, a külső részt beleforgatod szezámmagba vagy kaviárba (lehet hamis kaviár is)
panko bundás királyrák, avokádó, kewpie majonéz (de normál is jó)
tamagoyaki, azaz mirines cukros szójaszósos omlett. igen, ez édeskés, de nagyon megy a sós halakhoz. ezt rá a rizspárnára, és a noriból csinálsz rá "övet"
ikura sushi. ez az, amikor a rizs köré algalapból "kerítést" formázol, és a tetejére megy a kaviár
kalifornia tekercs is klasszikus, surimi (azaz mű rákhús, lehet kapni fagyasztva de frissen is), uborka, avokádó. ezeket a kifordított technikával feltekered, és kívülre kaviár szezámmag mix
Rákos maki, uvorkás maki
Rákos nigri, onlettes nigri
Kb, olyan vagyok mint Gombóc Artúr. A kicsi,a nagy,a közepes,a tonhalas,a lazacos,az uborkás...
Magamnak szoktam készíteni,mert 1,kis városban lakom,nincs ilyen étterem. 2,jóval olcsóbb.
Azt tegyél bele amit te szeretsz.
Jó étvágyat!
Ui:az ablakom nyitva!!!!
Szerintem ami megy hozzá, az egy forró zöld tea, a legtöbb sushis hely legalábbis azt ad mellé. Emellé vannak japán sörök, pl Asahi, vagy szaké, esetleg pl a Roku gin?
A bor vagy pezsgő más kultúra, picit olyan mintha szakét innál a spaghetti carbonara mellé, vagy egy bográcsos halászléhoz boba teát inni. Nem tilos, csak fura.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!