Ajándékba vettem egy üveg rosé bort. Nem olvastam el rögtön, hogy kéndioxidot tartalmaz. Vajon ez kárára lesz a fogyasztásának? Kedvenc főnökömé lenne, a névnapjára.
Sőt, akár tanninokat is tartalmazhat. Nem is tudom, hol fér el a bor a palackban ennyi egyéb anyag mellett.
Komolyra fordítva a szót: a borászatban a kén-dioxid nagyon elterjedt adalékanyag, nehéz olyan bort vásárolni, amiben nem található meg. Ám nem kell tőle félni: ha kis mennyiségben használják, nem okoz problémát. Akkor van baj, mikor penészes, földdel szennyezett, ki tudja, milyen szőlőből állnak neki bort készíteni és irdatlan mennyiségű kénnel állítják meg a rothadást, hogy aztán az arra amúgy teljesen alkalmatlan mustból is lehessen valamilyen bor. Ilyenkor annyi kén van a keletkező löttyben, hogy hamarabb lesz tőle másnapos az ember, mint részeg.
A rosszindulatbak az egyik formája, amikor viccesen vagy tapló.
Ketteskén kívül senki nem írta le, hogy a bírban a kén egy megengedett és szabályozott adalék, ami a bor forrásának a megállítására való. Ám mivel ez egy allergén anyag, fel kell tüntetni, mint összetevőt.
Bunkó stílus nélkül is tudtára lehet adni másoknak ezt az információt. Te sem úgy tanultad meg, hogy lenéztek és röhögtek raktad, amikor megtanultad. Miért kell így tovább adnod a tudást? Főleg miért kell a tudás átadás nélkül cikizini a másikat és lenézni anélkül, hogy segítségére lennél a kérdezőnek? Tényleg azért jössz fel erre az oldalra, hogy tapló legyél másokkal??
Köszi a jelzést. Félre pötyögtem. Az eredeti szó a "rosszindulatúak" volt.
Remélem így sikerült felfogni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!