Mennyire kell finnyásnak lenni ahhoz, hogy valaki a saját otthonában gumikesztyűben főzzön?
Figyelt kérdés
Van egy barátnőm, aki mutatott egy videót a párjáról főzés közben. Legnagyobb meglepetésemre a srácon fekete vinyl kesztyű volt. Elég fura számomra, mert a srácnak semmi köze a szakács szakmához, egy egyszerű naiv fiú aki egy rántottát is alig tud megcsinálni. Minek az a kesztyű? Csak szerintem fura?2023. aug. 5. 23:32
1/10 anonim válasza:
Elég, ha csak undorodik a nyers hús megfogásától vagy tapintásától. De ettől még csinálni akarja, és így küzdi le ahelyett hogy inkább nem csinál semmit. Furcsa és szokatlan, de nem lóg ki a többi bogarasság közül. Szinte mindenkinek van egy irreális hülyesége amin mások hüledeznek vagy forgatják a szemüket, mert ami az egyik embernek természetes, a másiknak lehet kényelmetlen, stresszes, undorító, félelmetes stb.
2/10 anonim válasza:
A nyers húst én sem fogom már meg, de (lemosom és) leveszem a (mosogató) gumikesztyűt, miután felvágtam.
3/10 anonim válasza:
Én még a szaros budiban is csupasz kézzel túrkálok.
4/10 anonim válasza:
Lehet, hogy nem akarta, hogy hagymaszagú legyen a keze.
5/10 anonim válasza:
Vagy pl. allergiás a böre a nyers húsra, vagy hajlamos ekcémára, stb, vagy egyszerüen így érzi higiénikusnak.
6/10 anonim válasza:
Én azért használok gumikesztyüt, mert a böröm rettentö érzékeny, ha sokszor mosok kezet, kirepedezik, csupa sem lesz, és ezen az sem segít, ha utólag bekrémezem. A megoldás, hogy fözés közben - meg minden más olyan házimunka közben, ahol többször meg kellene mosni - gumikesztyüt használok, a gyakori kézmosást a gumikesztyü kapja, nem a böröm.
7/10 anonim válasza:
Vajon mennyire kell tuskónak és hlyének lenni ennek a kérdésnek a kiírásához?
Képzeld, kérdező, én is gumikesztyűben dolgozom, mert nincs kedvem naponta 15x kezet mosni minden után.
Sokkal egyszerűbb. Felveszem, elkészülök, lehúzom és kidobom. Ezerszer időhatékonyabb, mellesleg nap végére nem szárad agyon a kezem, hiába hypoallergén a folyékony szappan.
8/10 anonim válasza:
Szakadj le masokrol. Biztos nem vagy okosabb, tudja, miert ugy csinalja.
9/10 anonim válasza:
20 éve főzök nap, mint nap. Ráadásul olyan a munkám, hogy a kezeimnek makulátlannak kell lennie, így túl nagy macera, hogy folyton citromsavas vízzel sikáljam a körmeimet, kezemet, ami mellesleg még öregíti is a bőrt. Majdnem mindig van rajtam vinyl kesztyű, főleg tésztagyúrásnál, gyűlölöm sikálni. Lássuk be, a konyha művelet mind egytől egyik piszkos, folyik, ragad, fröcsköl, szaga van. Sokkal egyszerűbb a fázis végeztével levenni a kesztyűt, és kidobni. Utána már csak egy alap kézmosás is elég.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!