Az olajat, amiben fánkot sütöttem, mire használhatom fel? Érződik, ha húst, vagy egyéb sós ételt sütök benne?
Figyelt kérdés
2023. aug. 2. 07:47
11/14 anonim válasza:
Egyedül a hal sütésénél tapasztaltam, hogy nem lehet eltüntetni a halszagot az olajból. De egy fánk, vagy egy lángos sütése után nekem nincs annyi lóvém, hogy kiborítsam az olajat.
12/14 anonim válasza:
#11 Én ugyan nem szoktam ilyeneket csinálni, de kisebb, akár mini serpenyővel, és egyszerre nagyobb adag megsütésével ez a probléma talán részben áthidalható. Vagy lehet kapni forrólevegős fritőzöket ("airfryer") ilyen tapasztalatokkal:
13/14 anonim válasza:
Kicsit erős lenne egy használat után kidobni az olajat, mikor éttermekben pl több százszor újrahasználják az olajat, a végén már mint a használt motorolaj úgy néz ki.
Ilyet, hogy egy sütés után ki kell dobni max olyan állít, aki soha életében nem főzött/sütött még, csak szokta látni a tévében.
14/14 anonim válasza:
Én állítottam pl. annak ellenére, hogy régen és is addig használtam, amíg sűrű és büdös nem lett, de nem tudtam, hogy ártalmas. Tudom, milyen drága, ezért linkeltem a cikkeket a légsütőkről. Az éttermeket pedig szerintem nem érdemes mint követendő példákat beállítani, és talán ha sűrűn használják, nem olyan vészes, hamarabb is elfogy, és nem arról van szó, hogy több hétig tárolják a többször is használt olajat, mint otthon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!