A Horváth Ilona féle paprikás csirke receptet megírod, légy szíves?





Hozzávalók: 1 csirke, 5dkg zsír vagy 3 és fél evőkanál olaj, 1 hagyma, fél dl tejföl, 1 kanál liszt , édes paprika, só , zöldpaprika és paradicsom, piros arany
Egy jó, paprikásnak való csirkét felszeletelünk (aprólékjából levest főzünk), egy fej reszelt hagymát 5 dgk zsiradékban fedő alatt világossárgára pirítunk, pirospaprikával megszórjuk, a csirkét beletesszük, sózzuk, és 2 dl vízzel felöntve fedő alatt puhára főzzük. Nyáron friss, télen mirelit paradicsomot, zöldpaprikát, illetve piros aranyat teszünk bele. Ha levét közben elfőné, vízzel pótoljuk. Ezután zsírjára sütjük. 1 dl tejfelt 1 kanál liszttel elkeverünk, besűrítjük vele a mártást, és a húsokkal együtt 2-3 percig forraljuk. Tálalásnál tetejére csepegtetjük a maradék tejfölt, és zöldpaprika karikákkal hintjük be. Galuskával tálaljuk. Ha öregebb baromfiból készítjük, pároláskor többször vizet öntögetünk alá.










Szerettem Horváth Ilonát, de hihetetlen, hogy ezt a "receptet" ő írta volna, mert ez még egy menzán is szar lenne!
1)
Egy egész csirkéhez kell 2 nagyobb hagyma
2)
A hagymát nem reszeljük, hanem apróra vágjuk, mert reszelve egy trutymó lesz és nem lehet pirítani, padig az fontos.
3)
2 dl vizet??? ... okés, de akkor levest főzünk!
Nem teszünk rá vizet, legfeljebb 0,5 dl-t a paprikás hagymára.
A hús kidobja a levét és megfől abban.
4)
Milyen baromság, hogy elfő belőle a 2 dl. víz és töltögetjük fel további vizekkel?
Soha nem teszek vizet a paprikás csirkére és mihelyt saját levét kidobja, már szinte esik is szét a hús.
5)
A "liszttel behabarjuk" csak a kegyelemdöfés ennek a mosléknak!
6)
"Ha öregebb baromfiból készítjük, pároláskor többször vizet öntögetünk alá."
Még több vizet???
Az öregebb baromfit felénk nem csirkének hívják, hanem tyúknak és annak teljesen más az elkészítése.










Én sem teszek bele lisztet, mert a 2-3 hagymával lesz annyira sűrű zaftom, hogy a kész húsokat kiemelve elég csak a tejfölt hozzákeverni, egyet forralni rajta, húsok vissza és kész!
De aki szereti a liszt ízét, az csak tegye bele a vizes lébe/levesbe azt az 1 evőkanál lisztet, az ő dolga!










Jól le lettem pontozva annak ellenére, hogy gyakorlatilag egyedül én válaszoltam érdemben a kérésre. :D
Egyébként magam sem pont így készítem a paprikás csirkét, de attól még ez az autentikus Horváth Ilona recept. ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!