Megsutottem a Telex piskota receptjet, mit csinalok rosszul?
Meg sosem sutottem piskotat. az elso alkalommal lapos maradt, javasoltak tegyek bele egy fel csomag sutoport, az ugyan szep magas lett, de elegge gumi szeru lett a teszta.
Egyébként esetleg az lehet a baj ezeknél a kevert sütiknél ha tulkvered. Ha a fehérje elég kemeny és úgy kevered hozzá óvatosan hogy ne torjon ossze (lapattal, lassan, forgatva es nem korkorosen mozgatva) akkor az adja meg hogy ne legyen tul tomor.
Attol lehet gumis, ha tul sok a siker. A siker a buza feherjeje vagy mas neven gluten. Az pedig attol keletkezik ha a liszt hozzaadasa utan tul sokaig kevered a tesztat. Eleg annyi hogy epphogy el legyen keveredve
De ez nem piskota tehat olyan sem lesz.
Dolce far niente hun instagram oldalán van egy nagyon jó recept, ilyesmi sutire, van barackos, meggyes, mindenfele. 20 deka cukor, 20 deka liszt, 2 tojas (tobbire nem emlekszem fejbol) nekem az mindig jol sikerul. Ugye nem turos (tehat olcsobb) es nem olyan mint ez de nagyon finom es arra alkalmas hogy jol megpakold gyumolccsel
NE nyitogasd a sütőt és ellenőrizd a tésztát sütés közben.
A sütési idő körül nézz rá először és ellenőrizd.
Megsütöttem újra, a kisebb tepsiben, sütőpor nélkül.
A sütemény magas lett es nem volt gumiszerű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!