Mostanában eléggé ráfüggtem a tiramisura, lehet tőle bajom?
Elhízhatsz és/vagy szalmonellás lehetsz tőle.
Egyik sem túl jó következmény.
Szerintem, itt európában kicsi az esélye, hogy valaha is elkapnád tojásokból.
Ha megbízható forrásból van a tojás, akkor nem hiszem, hogy aggódnod kéne miatta.
Szalmonella bármilyen forrású tojáson lehet.
A legjobb lenne ha a receptedbe belevinnéd a hőkezelést.
A tojásnak gőz felett 6 perc kell 70 fok felett
A szalmonellafertőzés mindig lehetséges, ha bármilyen tojásos ételt eszel. Bár nem hiszem, hogy gyakori. Mi gyerekkorunkban is ettünk tojássárgáját cukorral kikeverni torokfájásra :D
Egyébként én is csak az igazi, nyers tojásból kikevert tiramisut szeretem. A főzöttnek meg a tejszínesnek semmi köze hozzá.
Nagyon profik a válaszokat értékelők itt a gyakorin. Aki nem ajánlja a nyers tojás evést azt lepontozzák. Bekaksizok menten. Igaza volt haveromnak, hogy itt csak túlnyomórészt a 10-12 éves korosztály írogat meg értékel.
Ha számolod a kalóriát elhízni nem fogsz. A nyers tojást meg egye az aki szerint egészséges és semmi bajod nem lehet tőle.
8: Nyilván van esély szalmonellára. De nem gyakori.
Én még 44 év alatt sose találkoztam vele. Pedig készítek rendszeresen tiramisut, és másnál is szoktam enni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!