Miért kell sokáig (órákig) főzni a lekvárt?
Figyelt kérdés
Tudom, hogy sokáig kell, de pontosan miért?2023. júl. 1. 20:30
1/3 anonim válasza:
Hogy a nedvesség elpárologjon belőle.
2/3 anonim válasza:
Kiegészítve az 1-est, a nedvesség elpárologtatása meg azért kell, mert úgy lesz lekvár szerűen sűrű, a koncentrált cukor tartalom pedig tartósít.
Ezt lehet elvileg kiváltani különféle dzsemfixekkel, és tartósító szerekkel, de nyilván, ez a módszer elég kompromisszumos.
3/3 anonim válasza:
Szerintem a kevés ideig főzött pektines lekvár pont nem kompromisszumos, mert több benne a természetes gyümölcstartalom és nincs benne annyi cukor, hanem gyümölcsíze van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!