Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért kell sokáig (órákig)...

Miért kell sokáig (órákig) főzni a lekvárt?

Figyelt kérdés
Tudom, hogy sokáig kell, de pontosan miért?
2023. júl. 1. 20:30
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Hogy a nedvesség elpárologjon belőle.
2023. júl. 1. 20:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:
93%

Kiegészítve az 1-est, a nedvesség elpárologtatása meg azért kell, mert úgy lesz lekvár szerűen sűrű, a koncentrált cukor tartalom pedig tartósít.


Ezt lehet elvileg kiváltani különféle dzsemfixekkel, és tartósító szerekkel, de nyilván, ez a módszer elég kompromisszumos.

2023. júl. 1. 21:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:
64%
Szerintem a kevés ideig főzött pektines lekvár pont nem kompromisszumos, mert több benne a természetes gyümölcstartalom és nincs benne annyi cukor, hanem gyümölcsíze van.
2023. júl. 3. 12:31
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!