A raguban vörösbor volt, vezethetek utána?
Még ha lenne is benne:
"A zéró tolerancia ellenére 0,02% véralkoholszintig nem büntetnek, mert a szervezet maga is előállíthat olyan vegyületeket, melytől elszíneződik a szonda."
( [link]
Számold már ki, a 2 kg raguban volt 3 dl vörösbor, az egy adagban kb fél dl, vagy még kevesebb. Ez önmagában is olyan kevés, hogy, mintha megettél volna két diannas cukrot, vagy egy túlérett barackot/körtét, még a szonda sem mutatná ki.
Ehhez jön, hogy fözés közben az alkohol elpárolog, azaz semmi alkoholtartalma sincs az ételnek.
A szonda ki tudja mutatni egyébként a diannás cukrot is, a szájüregben egy rövid ideig, ez egy tévedés hogy nem tudja kimutatni… Ilyenkor a rendőrautóban megismétlik a szondázást, egy komolyabb, ebből adódóan kevésbé mobilis műszerrel, ami tisztáz ha nem ittál.
Az is tévedés, hogy a főzéstől teljesen elpárologna az alkohol… A forraltborban szerintetek nincs alkohol?
Azt pedig nem tudjuk, hogy főzésnél mikor lett hozzáadva a bor, pedig ez sem mindegy.
Illetve azt sem tudjuk, hogy a kérdező hány adag kaját evett. Lehet kettőt, vagy hármat, a másik személy meg csak egyet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!