Milyen joghurttorta receptet tudtok, amihez nem kell semmi piskóta és társai?
Hozzávalók:
0,5 liter gyümölcsjoghurt
4 dl tejszín
2-2,5 evőkanál étkezési zselatin
20 dkg kristálycukor
1 zacskó tortazselé
gyümölcs
Elkészítése:
Egy lábosban a cukrot és az étkezési zselatint jól összekeverjük. Beleöntjük a 0,5 liter joghurtot. Állandó keverés mellett felforraljuk. De sokáig nem szabad forralni csak éppenhogy. Langyosra hűtjük. Közben a tejszínből habot verünk. A kemény habba belekeverjük óvatosan a langyosra hűlt joghurtot. Jó alaposan összekeverjük. Egy kapcsos tortaformát kivajazunk és beleöntjük a joghurtos habot. Betesszük a hűtőbe, míg a teteje megbőrösödik. /ujjaddal is ellenőrizheted, hogy dermedt-e/.
A tetejére gyümölcsöt teszünk. Majd elkészítjük a gyümölcszselét a zacskón lévő leírás szerint. Közép langyosan a gyümölcs tetejére öntjük. Jól lehűtjük. Ha lehűlt levesszük róla a tortakarikát. Tálra tesszük, de szépen mutat, ha nem felejtesz alá tenni egy szép papírterítőt.
Őszibarackos joghurt-torta
Hozzávalók:
Piskóta:
3 db tojás
9 dkg kristálycukor
6 dkg liszt
Krém:
3 pohár natúr joghurt
25 dkg porcukor
40 dkg tejszínhab
1 doboz őszibarackbefőtt és a leve
1 dl víz
3 dkg zselatinpor
Díszítésre: tejszínhab, őszibarack szeletek
Elkészítés:
A tojásfehérjét habbá verjük a kristálycukorral, hozzákeverjük egyenként a tojássárgáját, majd a szitált lisztet.
Tortaforma aljába papírt szabunk, erre öntjük a masszát, s előmelegített sütőben, 180 °C fokon, 10 -15 perc alatt kisütjük.
Kihűtjük, a formába tesszük vissza.
A joghurtot elkeverjük a porcukorral, és az apró kockára vágott barackbefőtt háromnegyed részével.
A vizet 2 dkg zselatinnal felforraljuk, langyosan belekeverjük a joghurtos krémbe, majd óvatosan beleforgatjuk a tejszínhabot.
A krémet ráöntjük a piskótára, hűtőbe tesszük 2 -3 órára, s
miután megszilárdult, a torta tetejét a maradék, nagyon vékony cikkekre vágott barackkal kirakjuk.
2 dl befőttlével, 1 dkg zselatinnal, és 6 dkg cukorral zselét főzünk. Langyosra hűtjük, majd egyenletesen bevonjuk vele a gyümölcsöt.
Ha a zselé megszilárdult, a tortát a forma oldala mentén éles késsel meglazítjuk, oldalát tejszínhabbal díszítjük.
Joghurt torta
Hozzávalók:
# 4 dl víz
# 1 csomag zselatin
# 3 dl tejszín
# 1 csomag habfixáló
# 5 evőkanál porcukor
# 6 doboz gyümölcsjoghurt
# 1 csomag vaníliás cukor
# 1 narancs
# 1 kivi
# 5 dkg mazsola
# 10 dkg meggykompót
# 20 szem (mirelit) eper vagy málna
#
# A díszítéshez
# tejszínhab
# gyümölcsök
# citromfű levelek
Elkészítés:
1.) 4 dl vízbe 1 csomag zselatint teszünk és felforraljuk, majd langyosra hűtjük.
2.) 3 dl tejszínbe a csomag fixálót és 5 evőkanál porcukrot teszünk, majd felverjük.
3.) 6 db gyümölcsjoghurtot összekeverünk 1 csomag vaníliás cukorral és mikróban meglangyosítjuk, majd hozzákeverjük a zselatint és az apró kockákra vágott gyümölcsöket (1 narancsot, 1 kivit, 5 dkg mazsolát, 10 dkg meggykompótot, 20 szem epret).
4.) Az egészet nagyon óvatosan hozzákeverjük a fixálós, felvert tejszínhez.
5.) Ha mindennel elkészítünk, fogunk egy legalább 4 literes - inkább lapos, mint magas) lábast, kibéleljük fóliával, és beletöltjük a joghurt krémet.
6.) Egy éjszakára a hűtőben hagyjuk, majd másnap kiborítjuk egy tálra a megdermedt joghurt tortát, tejszínhabbal, eperszemekkel, narancs és kiviszeletekkel és citromfű levelekkel díszítjük.
JOGHURTTORTA
Hozzávalók:
- 3 db -azaz 6 dl- natúrjoghurt
- 3 csomag vaníliás cukor
- 6 evőkanál kristálycukor
- 25 g zselatin
- 3 dl tejszín
Elkészítése:
A joghurtot a kristálycukorral és a vaníliás cukorral addig melegítjük, míg a cukor felolvad. Kihűtjük.
A tejszínt kemény habbá verjük, majd kiméletesen a kihűlt joghurthoz keverjük.
Kivajazott vagy folpackkal kibélelt tortaformába- őzgerinc- öntjük, megszórjuk gyümölcsdarabokkal és kb.4 órát hűtjük.
Ezután óvatosan tálra borítjuk és tortaszerűen szeleteljük.
3 doboz natúr joghurt
12-14 ek. cukor
1 csomag zselatin (Horváth Rozi-kék)
3 dl tejszín
bármilyen gyümölcs
A joghurtot összekeverem a cukorral és a zselatinnal, majd forróra melegítem (nem forralni), folyamatosan keverve.
Ha gyöngyözni kezd, a fazekat hideg vízbe teszem és folyamatos keverés mellett kihűtöm a masszát.
Átöntöm egy nagyobb edénybe, hozzáadom a gyümölcsöt és a felvert tejszínhabot.
Kivizezett formába öntöm, majd pár órára a hűtőbe teszem.
Nagyon fincsi!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!