Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Milyen joghurttorta receptet...

Milyen joghurttorta receptet tudtok, amihez nem kell semmi piskóta és társai?

Figyelt kérdés
2008. dec. 30. 16:46
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Hozzávalók:


0,5 liter gyümölcsjoghurt

4 dl tejszín

2-2,5 evőkanál étkezési zselatin

20 dkg kristálycukor

1 zacskó tortazselé

gyümölcs

Elkészítése:


Egy lábosban a cukrot és az étkezési zselatint jól összekeverjük. Beleöntjük a 0,5 liter joghurtot. Állandó keverés mellett felforraljuk. De sokáig nem szabad forralni csak éppenhogy. Langyosra hűtjük. Közben a tejszínből habot verünk. A kemény habba belekeverjük óvatosan a langyosra hűlt joghurtot. Jó alaposan összekeverjük. Egy kapcsos tortaformát kivajazunk és beleöntjük a joghurtos habot. Betesszük a hűtőbe, míg a teteje megbőrösödik. /ujjaddal is ellenőrizheted, hogy dermedt-e/.

A tetejére gyümölcsöt teszünk. Majd elkészítjük a gyümölcszselét a zacskón lévő leírás szerint. Közép langyosan a gyümölcs tetejére öntjük. Jól lehűtjük. Ha lehűlt levesszük róla a tortakarikát. Tálra tesszük, de szépen mutat, ha nem felejtesz alá tenni egy szép papírterítőt.

2008. dec. 30. 18:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Őszibarackos joghurt-torta


Hozzávalók:


Piskóta:


3 db tojás

9 dkg kristálycukor

6 dkg liszt


Krém:


3 pohár natúr joghurt

25 dkg porcukor

40 dkg tejszínhab

1 doboz őszibarackbefőtt és a leve

1 dl víz

3 dkg zselatinpor


Díszítésre: tejszínhab, őszibarack szeletek


Elkészítés:


A tojásfehérjét habbá verjük a kristálycukorral, hozzákeverjük egyenként a tojássárgáját, majd a szitált lisztet.


Tortaforma aljába papírt szabunk, erre öntjük a masszát, s előmelegített sütőben, 180 °C fokon, 10 -15 perc alatt kisütjük.


Kihűtjük, a formába tesszük vissza.


A joghurtot elkeverjük a porcukorral, és az apró kockára vágott barackbefőtt háromnegyed részével.


A vizet 2 dkg zselatinnal felforraljuk, langyosan belekeverjük a joghurtos krémbe, majd óvatosan beleforgatjuk a tejszínhabot.


A krémet ráöntjük a piskótára, hűtőbe tesszük 2 -3 órára, s

miután megszilárdult, a torta tetejét a maradék, nagyon vékony cikkekre vágott barackkal kirakjuk.


2 dl befőttlével, 1 dkg zselatinnal, és 6 dkg cukorral zselét főzünk. Langyosra hűtjük, majd egyenletesen bevonjuk vele a gyümölcsöt.


Ha a zselé megszilárdult, a tortát a forma oldala mentén éles késsel meglazítjuk, oldalát tejszínhabbal díszítjük.

2008. dec. 30. 18:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Joghurt torta


Hozzávalók:

# 4 dl víz

# 1 csomag zselatin

# 3 dl tejszín

# 1 csomag habfixáló

# 5 evőkanál porcukor

# 6 doboz gyümölcsjoghurt

# 1 csomag vaníliás cukor

# 1 narancs

# 1 kivi

# 5 dkg mazsola

# 10 dkg meggykompót

# 20 szem (mirelit) eper vagy málna

#


# A díszítéshez

# tejszínhab

# gyümölcsök

# citromfű levelek


Elkészítés:

1.) 4 dl vízbe 1 csomag zselatint teszünk és felforraljuk, majd langyosra hűtjük.

2.) 3 dl tejszínbe a csomag fixálót és 5 evőkanál porcukrot teszünk, majd felverjük.

3.) 6 db gyümölcsjoghurtot összekeverünk 1 csomag vaníliás cukorral és mikróban meglangyosítjuk, majd hozzákeverjük a zselatint és az apró kockákra vágott gyümölcsöket (1 narancsot, 1 kivit, 5 dkg mazsolát, 10 dkg meggykompótot, 20 szem epret).

4.) Az egészet nagyon óvatosan hozzákeverjük a fixálós, felvert tejszínhez.

5.) Ha mindennel elkészítünk, fogunk egy legalább 4 literes - inkább lapos, mint magas) lábast, kibéleljük fóliával, és beletöltjük a joghurt krémet.

6.) Egy éjszakára a hűtőben hagyjuk, majd másnap kiborítjuk egy tálra a megdermedt joghurt tortát, tejszínhabbal, eperszemekkel, narancs és kiviszeletekkel és citromfű levelekkel díszítjük.

2008. dec. 30. 18:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

JOGHURTTORTA


Hozzávalók:


- 3 db -azaz 6 dl- natúrjoghurt

- 3 csomag vaníliás cukor

- 6 evőkanál kristálycukor

- 25 g zselatin

- 3 dl tejszín


Elkészítése:


A joghurtot a kristálycukorral és a vaníliás cukorral addig melegítjük, míg a cukor felolvad. Kihűtjük.


A tejszínt kemény habbá verjük, majd kiméletesen a kihűlt joghurthoz keverjük.


Kivajazott vagy folpackkal kibélelt tortaformába- őzgerinc- öntjük, megszórjuk gyümölcsdarabokkal és kb.4 órát hűtjük.


Ezután óvatosan tálra borítjuk és tortaszerűen szeleteljük.

2008. dec. 30. 18:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
46%

[link]


[link] -sutes-nelkul


[link]

2008. dec. 30. 18:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
46%
2008. dec. 30. 18:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

3 doboz natúr joghurt

12-14 ek. cukor

1 csomag zselatin (Horváth Rozi-kék)

3 dl tejszín

bármilyen gyümölcs


A joghurtot összekeverem a cukorral és a zselatinnal, majd forróra melegítem (nem forralni), folyamatosan keverve.

Ha gyöngyözni kezd, a fazekat hideg vízbe teszem és folyamatos keverés mellett kihűtöm a masszát.

Átöntöm egy nagyobb edénybe, hozzáadom a gyümölcsöt és a felvert tejszínhabot.

Kivizezett formába öntöm, majd pár órára a hűtőbe teszem.

Nagyon fincsi!

2008. dec. 31. 09:56
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!