Finom gombás recept?
szia! én szoktam vadasan csinálni gombát. fél kilóhoz egy közepes hagymát megdinsztelek, rádobom a gombát és párolom. hozzáadok 2-3 szál hasábokra vágott sárgarépát,2
babérlevelet és egy fél citromot héjastól szeletekre vágva.ha minden puha, a babért, citromot kidobom. leszórom egy kis liszttel és felöntöm kevés vízzel, hogy olyan szószos legyen.mustárral, pici cukorral pikánsra ízesítem és tejföllel vagy főzőtejszínnel dúsítom.
zsömlegombóccal, vagy krokettel , de még tésztával is nagyon finom.
üdv.
Fűszeres túróval töltött gomba
5-6 gomba, 10 dkg natúr sajtkrém, 10 dkg túró, reszelt sajt, kakukkfű, bors, só
A meghámozott gomba törzsét levágjuk. A sajtkrémet, a túrót és a fűszereket összedolgozzuk, és a gombákba töltjük. Olajjal kikent tepsibe rendezzük a gombát. A tetejét megszórjuk reszelt sajttal. Kb. 15-20 percre forró sütőbe, rakjuk, míg szépen megpirul a sajt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!