Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Finom gombás recept?

Finom gombás recept?

Figyelt kérdés
van itthon fél kilo apró gombám!szeretnék valami gyors ebédet főzni belőle,ami ha lehet ne rántott gomba,gomba pöri és palacsinta legyen.esetleg valami jó ötlet?
2010. okt. 12. 13:29
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Tejszínes/tejfölös gombamártás
2010. okt. 12. 13:37
 2/5 anonim ***** válasza:
65%

szia! én szoktam vadasan csinálni gombát. fél kilóhoz egy közepes hagymát megdinsztelek, rádobom a gombát és párolom. hozzáadok 2-3 szál hasábokra vágott sárgarépát,2

babérlevelet és egy fél citromot héjastól szeletekre vágva.ha minden puha, a babért, citromot kidobom. leszórom egy kis liszttel és felöntöm kevés vízzel, hogy olyan szószos legyen.mustárral, pici cukorral pikánsra ízesítem és tejföllel vagy főzőtejszínnel dúsítom.

zsömlegombóccal, vagy krokettel , de még tésztával is nagyon finom.

üdv.

2010. okt. 12. 13:41
 3/5 Kriszti83 ***** válasza:
2010. okt. 12. 14:01
 4/5 A kérdező kommentje:
köszönöm az ötleteket!
2010. okt. 12. 17:55
 5/5 anonim ***** válasza:

Fűszeres túróval töltött gomba

5-6 gomba, 10 dkg natúr sajtkrém, 10 dkg túró, reszelt sajt, kakukkfű, bors, só

A meghámozott gomba törzsét levágjuk. A sajtkrémet, a túrót és a fűszereket összedolgozzuk, és a gombákba töltjük. Olajjal kikent tepsibe rendezzük a gombát. A tetejét megszórjuk reszelt sajttal. Kb. 15-20 percre forró sütőbe, rakjuk, míg szépen megpirul a sajt.

2010. okt. 13. 00:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!