Miért ilyen méregdrága a languszta?
Üdv!
Miért ilyen rettenetesen drága a languszta?
Filmekben a "gazdagok" ugye mindig homárt esznek... holott a legdrágább homár megáll 50e ft környékén, de már 20ért is kapni közel 1 kilóst.
Míg a languszta 100-120e ft/kg áron mozog.
Mitől jobb/finomabb mint mondjuk a homár? Vagy egy "sima" garnélarák.
A lidl-ben sokszor kapni friss garnélarákot páncéljában.
Azt olyan finoman el tudom készíteni, hogy csak na!!! és fél kg kijön 2000 forintból, nem 50.000 forintból.
Aki evett már esetleg langusztát az megírhatná milyen volt :)
A homár bakancslistás, meg is fogom kóstolni de, hogy a langusztára nem adok ki ennyi pénzt az tuti.... nem tudom elképzelni, hogy annyival finomabb lenne mint amennyibe kerül.
Illetve nem is ritka állat, halászata sem nehéz.... szóval tényleg nem értem az árát.
Mindenütt felment az ára, nemcsak nálunk.
Egyébként nem könnyű a halászata.
Az íze hasonló, mint a garnélának.
1: a garnéla halászata nehezebb a kis mérete miatt.
Illetve a feldolgozása is nehezebb mivel apró.
Egy langusztát megpucolni kb gyerekjáték lehet.
Polip szintén hasonló, tenyészteni lehetetlen.
Mégsem drága, sőt.
Bár igaz, hogy az talán annyira nem kelendő mint a garnéla.
2: nem olyan nehéz beszerezni. Tény, hogy nem árulják a boltok amit az ára miatt meg is értek.
De neten is lehet rendelni, illetve nevesebb halpiacokon is lehet kapni.
3: ez igazán hasznos komment volt, köszönjük!
5: ha nincs rá kereslet nem, hogy éppen olcsónak kellene lennie? 😀
Lásd üzemanyag pl.
Márpedig nem hiszem, hogy huu de nagy kereslet lenne langusztára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!