Tej helyett milyen alternatíva létezik,hogy ha a kávét szeretném felhígítani,és mégsem méregdrága?
A mandula,kókusz tejek ugye 600-900 forint között mozognak literenként,azért gondoltam hogy megkérdezem hátha van erre más megoldás is
A válaszokat ,véleményeket előre is köszönöm!
A egy csomó növényi tejet el lehet készíteni otthon.
Rizs,zab,kókusz stb...
Én kókusztejet csináltam és szerintem jó lett és nem kell hozzá más csak egy csomag kókuszreszelék és forralt víz.
Nem vagyok laktózérzékeny,csak sokat lehet hallani arról hogy a napi rendszerességü tejfogyasztás egyáltalán nem egészséges...
A házi készítésű kókusztejnek utánanézek!:)
"csak sokat lehet hallani arról hogy a napi rendszerességü tejfogyasztás egyáltalán nem egészséges..."
Sokat lehet hallani mindenféléről és annak az ellenkezőjéről is, ha az internet megfelelően idióta sarkaiban nézelődik az ember. Azt a napi 50-100ml tejet, ami a kávédhoz kell nem érzi meg a szervezeted (és ezzel azt se szeretném mondani, hogy igaznak sejtem a kiindulási állítást).
ha csak a kávéba teszed van még egy alternatíva:
idd feketén a kávét. Elsöre nem olyan jó, de meg lehet szeretni. Két évvel ezelött csak tejjel cukorral tudtam meginni a kávét, ma már csak üresen tudom...
Semmi bajod nem lesz napi pár deci tejtől.
Én diéta miatt próbálkoztam növényi tejekkel, szerintem borzasztóak, utóíze van az összesnek, miközben az alacsony zsírtartalom miatt kb mintha vízzel hígítottam volna a kávét. Nem találtam más alternatívát, esetleg kecsketej, de az horribilis árú szintén. Azonban ha csak az ára zavar, én is a Lidlt ajánlom, ott baráti áron van növényi tej, ami pont ugyanolyan f.s mint a márkás, drága testvére:-) az otthoni készítésről nem tudok nyilatkozni, de az egy út lehet.
Rohadt drágák a növényi tejek,és tápérték szempontjából 0.
Pl happy UHT mandulatej: 1% (!) mandula, a többi víz és tartósítószer :D alpro: 2% mandula-> ez 900ft eredeti áron......
Tej(200ft): zsír+fehérje+szénhidràt, vitaminok,ásványi anyagok.
Én a tejre voksolok, annak ellenére hogy bizonyos diéták miatt hasznosnak találom a növényi tej létezését.
De aki megteheti, ne költsön már 900ft-ot egy liter víz+cukor+tartósítószerre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!