Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Milyen ételeket készíthetek...

Milyen ételeket készíthetek májból?

Figyelt kérdés
Bélgyulladásom van,és kerülnöm kell a zsíros ételeket.Viszont van itthon egy kevés kis májam amit imádok enni,de csak a reszteltmájat hagymásan receptet ismerem.Nem vagyok egy profi főző,tudtok valami receptet ajánlani?Esetleg májgaluskaleves?Vagy párolt máj?Irjátok is le légyszi hogy csinálnátok,mert abszolut nem tudok főzni.Köszönöm előre is.
2010. okt. 11. 10:10
 1/10 anonim ***** válasza:

Szia!

Ki is ránthatod, vagy csinálhatsz belőle zöldborsós csirkemáj pörköltöt párolt rizzsel. :)

2010. okt. 11. 10:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Szeleteld fel a sertésmájat,már ha arról van szó, forgasd lisztbe, és süsd ki forró olajban. Liszt, tojás, zsemle morzsa, - ez rántott máj. A májgaluskát is leirhatom, de ahhoz kell egy jó húsleves, vagy egy zacskós leves. Azt önmagában nem eszik.
2010. okt. 11. 10:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:

Csirkemáj?

Azt én úgy szoktam csinálni, hogy a hagymát csíkokra vágva megfonnyasztom egy kis olajon, utána rádobom a kis falatokra vágott csirkemájat, teszek rá zsályát, pici kakukkfüvet, pici borsot, és fedő alatt megpárolom, hogy jól átsüljön, utána besózom, ha már nem véres, és el lehet fakanállal is vágni, kicsit lesütöm, amíg éppenhogy elkezd pirulni, felöntöm egy pohár rizzsel, és 2 pohár vízzel, összefőzöm, amíg a rizs megpuhul. Ha lehúztam a tűzről, még 10 percig fedővel pihentetem, utána kész. Szerintem nagyon finom így.

2010. okt. 11. 10:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 A kérdező kommentje:
Na de hát ezek mind zsírosak?!
2010. okt. 11. 10:34
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Ha teljesen zsir nélkül szeretnéd, akkor jó füszeres vizben főzd meg. Hát nem lesz éppen finom, de nem lesz zsiros. A májgaluska is zsiros, mert hagyma piritással kezdődik.
2010. okt. 11. 10:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:
57%
Én a csirkemájat soha sem vágom darabokra.Egészben sokkal gusztusosabb, éttermekben is mindig egészben adják mindenhol.Ha beleforgatod egy kis lisztbe, és forró olajban kisütöd, utána papírtörlőre szeded, nem lesz egyáltalán zsíros.
2010. okt. 11. 10:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 A kérdező kommentje:
Utolsótól kérdezném.Bő olajba süssem?
2010. okt. 11. 11:08
 8/10 anonim ***** válasza:
ezek közül egyik sem olyan egetrengetően zsíros hogy ne ehetnéd meg.
2010. okt. 11. 11:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:
Nem kell, hogy ellepje, de azért legyen alatta elég, hogy átsüljön belül rendesen.
2010. okt. 11. 11:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 A kérdező kommentje:
Ezt most nem értem...annyi olajba csináljam mintha rántott húst sütnék,vagy annyiba mintha natúrhúst?
2010. okt. 11. 11:33

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!