Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Elfelejtettem alaposan megmosn...

Elfelejtettem alaposan megmosni az epret lekvárfőzés előtt, legalábbis nem emlékszem hogy megtettem volna. Lehet bajunk?

Figyelt kérdés
Nem sok, 2kg-ból főztem, 3 normál befőttes üveg. Vagyis nem sokat ennénk belőle. Talán csak kicsit meglöttyintettem, nem tudom mert több dolgot csináltam egyszerre.

2023. máj. 15. 12:37
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
83%

Az epret eleve nem szokás "alaposan" mosni, mert úgy szétázik, kétszer vízben leöblíteni böven elég, esetleg az elsö vízben maradhat maximum 5 percig, különben teleszívja magát vízzel, kimegy az íze , romlik a minösége.

Így meg föld lejön róla, más meg nincs, amit el kellene távolítani. (És mosni csak akkor szabad, ha még a csumája benne van, másként szétázik!)

2023. máj. 16. 14:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!