Lekvárfőző rézüst aljára ti tesztek lemezt?
Nem főzök rézben semmit, mert:
Ennek a fémnek az a tulajdonsága, hogy agresszív módon hat az aszkorbinsavra, egyszerűen elpusztítja. Ezért a gyümölcsöket és a bogyókat nem szabad ilyen edényekben főzni, tárolni. Elveszítik a vitaminokat, a többszörösen telítetlen zsíros elemek oxidálódnak.
A folyamat során szabad gyököket állítanak elő, így a réz edények egészségre ártalmasak lehetnek. A nedvesség befolyásolja a rezet legjobban. Nedves környezetben a réz oxidálódik, és felületén zöld bevonat képződik. Hevítve a plakk reagál az ételekben található savakkal, hozzájárul a szervezetre káros anyagok előállításához.
De konkrétan a kérdésedre:
Akkor befolyásolná a "pót talp" a leégést, ha az mondjuk kerámiából lenne, de fémen a fém ugyanúgy átforrósodik, ezért is nem tapasztaltál különbséget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!