Menü-összeállításban kérhetek segítséget?
Azért kérek segítséget, mert kifogytam az ötletekből. Szeretek és tudok is főzni, de valahogy mégis az történt, hogy lényegében ugyanazt a huszon-pár ételt főzöm rendszeresen és szeretnék újakat is kipróbálni.
Ti mi mindent főznétek ezen a héten a következő alapanyagokból (ezek vannak itthon, nagyobb bevásárlást nem tervezek a héten már, de nyilván 1-2 apróságot tudok venni, ha épp az hiányzik). Szóval:
húsok:
4 db csirke felsőcomb
0,5 kg csirkemáj
1 kg sertéscomb
2x0,5 kg sertés darálthús
fél szál házi szalámi
egy csomag virsli (0,75 kg)
5-6 fej vöröshagyma
2 kg burgonya
1 kg rizs
tészták (többféle)
1 nagy kaliforniai paprika
1 csomag sárgaborsó
1 csomag száraz tarkabab
1 (nagy) tejföl
3 liter tej
fokhagyma
néhány zöldalma
liszt, cukor, búzadara, olaj, zsír, morzsa, fűszerek
2 üveg házi baracklekvár
2 doboz tojás
1 üveg házi paradicsomlé
1 doboz sűrített paradicsom
Kíváncsi lennék az ötletekre, természetesen nem kell mindent felhasználni, ez csak a rendelkezésre álló készlet. Levesek, főételek is érdekelnek. Előre is köszönöm az ötleteket.
Ennyiből lehet választani?
Semmi zöldség otthon, akár fagyasztva, zöldbab, káposzta, uborka, saláta vagy bármi?
Upsz, igazad van: de van fagyasztott borsó, tök, kukorica illetve spenót.
És zöldséget tudok venni, a saláta-féléket frissen szeretjük, így az is lehet természetesen. Köszönöm az észrevételt.
Nem szoktatok zödlségeket enni?
Hagyma és EGY paprika kivételével semmi sincs a listádon!
Anélkül nehéz változatosan fözni, meg rettentö egészségtelen is.
Én. pl. ezeket készíteném el:
Levesek: sárgaborsó krémleves ( ha tudsz venni főzőtejszínt még), paradicsomleves, bableves
Főételek: a maradék hüvelyesekből lehet készíteni főzeléket (sárgaborsó és bab) hozzá feltét fasírt, bolognai spagetti, grízes tészta, sült csirkecomb rizzsel vagy krumplival, hagymás máj rizzsel vagy krumplival, esetleg lehet még tejberizst vagy tejbegrízt is még, vagy tojásos nokedlit
Csirke felsőcombból ezeket szoktam: arroz con pollo (spanyol egytálétel), csirkepaprikás, házi gyros (a combokat alaposan befűszerezem, sütőben megsütöm, hozzá csinálok pitát és tzatzikit és csípős szószt). Sütőben csinálhatod zöldségágyon, almaágyon (meglepően finom a párolt alma csirke kombó), mindenféle fűszerezéssel, váltogatva a köreteket. Nem feltétlenül most, de a jövőben ha csinálsz/veszel tortillát, guacamolét és pico de gallot akkor tacot is csinálhatsz belőle.
Csirkemájból csinálhatsz májkrémet, vagy a darált hússal, paprikával és paradicsomszósszal együtt egy tök jó albán recept is kijön belőle, csak ehhez még kell túró és/vagy feta. Tave dheu a neve: [link] Ebből nehéz kis adagot csinálni, de másnap is jó, köret se kell hozzá, kenyérrel a legjobb.
Darált húsból csinálhatsz húsgolyókat is, itt is csak a fűszerezéstől függ az ízvilág. Vagy töltött cukkinit, paprikát, bolognait, fasírtot, mini hamburgert.
Virslis tészta:
A vöröshagymát apróra vágod, olajon megpirítod, rádobod a felkarikázott virslit (mi kb 2 párat szoktunk), felöntöd kevés vízzel, szórsz bele fűszereket (pl petrezselyem, bazsalikom, fokhagymapor), só, bors. Pár percig főzöd, hogy a virsli megfőjjön. Egy csomag tésztát kifőzöl, leszűröd, ráöntöd a virslire + 1 nagy tejfölt. Alaposan összekevered és kész is. Ha épp van itthon, szoktunk rá sajtot is reszelni, de ez elhagyható.
Vagy:
A fagyasztott borsóból leves, csak 1-2 répa + fehérrépa kell hozzá mellé pedig egy egyszerű pogácsa, mondjuk ez:
De ehhez kellene még sajtot, sütőport meg margarint venni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!