Asztali PC összeállításában szeretnék segítséget kérni?
Sziasztok!
Általános irodai felhasználásra keresek asztali pc-ét.
A keretem nagyjából 200-220 ezer forint, amibe egy monitornak is bele kellene férnie.
Legalább 500 GB-os SSD-vel és egy 1 TB-os HDD-val szerelt gépre lenne szükségem.
Videokártya annyira nem számít, elég ha a 4k/UHD-ás filmeket gond nélkül le tudja játszani. Játszani egyáltalán nem fogok a géppel.
AMD vagy Intel nekem mindegy. Sajnos én nem értek hozzá, ezért szeretném a segítségetek kérni.
Előre is nagyon köszönöm!
Köszönöm a választ!
Az az igazság, hogy rajtam kívül még egy építész fogja használni a gépet. Megkérdeztem, tervező programokat nem fog használni rajta. Csak különböző tervek képeit fogja megnyitni vagy valami ilyesmi, én ehhez nem értek =D
A lényeg, hogy munkára gyors legyen és megbízható.
A monitor meg viszonylag jó nagy :)
A két háttértárra azért gondoltam, hogy legyen egy SSD, amin a programok futnak, a filmek, családi fotók és társai lehetnek a HDD-én.
Mivel csak erre a felhasználásra kell, inkább összerakok egy Mini ITX gépet.
Gépház: Sharkoon QB ONE (4044951016433) - 16k
Alaplap: MSI B450I GAMING PLUS AC - 44k
Processzor: AMD Ryzen 5 3400G - 45k
Ram: Crucial Ballistix 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz BL2K8G32C16U4B/R/W - 25k
Tápegység: be quiet! System Power 9 400W CM (BN300) - 19k
Ssd: Kingston A2000 500GB SA2000M8/500G -19k
Hdd: Western Digital Caviar Blue 3.5 1TB 7200rpm 64MB SATA3 WD10EZEX - 12k
Monitor: AOC 24B2XH - 40k
Ez kereken 229k
Az tuti, hogy amd lapot alaplapi vga-val s bóvli tápot, memóriát nem raknék gépbe, amit ajánlottak...ennyiért.
Minek monitor, amikor rákötheted a tévére otthon, ami igényed szerint nagy s elégedett is lehetsz vele, ha van???
Egy intel i5 vagy i7 gépet közepes vga kártyával, egy chieftec táppal bőven megteszi.
Az ssd rendszernek s hdd tárhelynek az teljesen jó gondolat s értelmes részedről!
Ezen vonalon indulj el.Én nem tukmálok rád semmit, inkább csak irányt mutatok s nézz körül, mielőtt költekezel.
Persze, és nézze az 50"-os, alapból nagy input lag-nak örvendő TV-t 1 méterről "irodai" munkára, rendkívül ajánlott dolog. Ja nem...
Semmi gond nincs a 3000-es szériás (mobil) Ryzen-ekkel, pont erre a célra van kihegyezve, a processzor bőven elég erős a maga 4/8 mag/szál teljesítményével, és iGPU-ban is évezredekkel jobb, mint ami az Intel-ekben fellelhető.
Persze, az is jó megoldás lehet ha vesz egy R5 1600/2600-at, és mellé használtan valami pár éves közép-kategóriás dGPU-t, de teljesen felesleges, ha úgy sem kell akkora grafikai teljesítmény.
Egyébként a fent összerakott gép teljesen jó, igényes, nincs telehányva felesleges sz*rokkal, nincs is túlárazva, pont jó az igényeknek.
Monitornak ha kell nagyobb (a 24" annyira nem nagy), akkor a "Samsung S27R350FHU" ígéretesnek tűnik.
7
Nézd meg a 2-es hozzászólást..."A monitor meg viszonylag jó nagy :)"...
Lehet idős a felhasználó, éppen ezért kell a nagy kijelző rossz látása miatt...méretet nem írt.
Te azt vallod a listáról, én meg mást...a háttértárakkal nincs gondom, többi kuka.
"Az tuti, hogy amd lapot alaplapi vga-val"
Azt mi sem. Szerencsére pár éve nem az alaplapon van az integrált grafikus vezérlő, hanem a processzorban ;-)
9
Lehet kukacoskodni, de hol is van a proci? :DDD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!