Milyen nevezetesebb "tokány" ételek vannak? Mik a jellegzetességei?
A tokányhoz a húst hagyományosan csíkokra vágják, szemben a kockára vágott pörkölt húsokkal.
A másik lényeges különbség, a pörkölés hiánya, a tokányt párolják főzik, nem pörkölik.
A harmadik a fűszerezés, a tokány fontos fűszere a só, bors, az Amerika felfedezése előtt már ismert fűszerek illetve a tejföl.
Nem gondolom viszont, hogy szentségtörés, ha paradicsom, paprika is kerül a tokányba, azok is itt vannak már fél évezrede.
Recepteket, különböző "verziókat" sokat meg lehet találni a neten, akár videók formájában is, a részletekbe itt talán nem is érdemes bele menni.
bakonyi ~, borjú~, borsos, csikós~csülök~debreceni ~, erdélyi ~, gombás marha~, gundel-~, hentes~, herány~, hét ~, majoránnás ~, malac~marha~mátrai ~, mokány ~, sertés~temesvári, vadász~zöldborsós ~, zöldséges ~
Erdélyi eredetű étel a tokány
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!