Különbség Gulyás-pörkölt-paprikáskrumpli-krumplipaprikás-azú-rag ú-tokány-szoté?
Sziasztok kitudja nekem leírni legjobban a különbséget ezek között az ételek között Gulyás, pörkölt, paprikáskrumpli, azú, ragú, tokány, szoté...
szivesen várom a válaszokat komolyan érdekelne.... tudom hogy a pörkölt sűrü és többnyire krumpli nélkül készül és később teszik bele a paprikát mint pld. a gulyásba...a paprikás krumpli lehet szárazabb de leveses formájú is és ott kolbász tesznek a hús helyett...de lehet rosszul tudom és a többi is érdekelne, köszönöm..
Mi a különbség... az egyik ez, a másik az. Keress recepteket és meglátod. Azú meg szoté, ezeket nem tudom mik, rá se keresek. Kis indítás:
Gulyas: marhaporkolt burgonyaval bogracsban
porkolt: egy etelkeszitesi technika (kocka hus zaftban)
paprikaskrumpli: egytaletel (krumpli+kolbasz)
krumplipaprikas es az azu: fogalmam sincs mik ezek
ragu: apro hus es akarmilyen zoldsegek kevereke (ez is amolyan porkolt fele)
tokany: csikokra vagott hus, valamilyen zaftos zoldsegfelevel (ez olyan gyorsabban elkeszitendo cucc, de a vegeredmeny hasonlo a raguhoz)
Direkt megnéztem a mindmegettén, és tényleg, a paprikás krumpliba kell valamit tenni. Mert én meg voltam győződve róla, hogy a paprikáskrumpli az úgy ahogy mondja a neve, csak krumpli paprikásan csinálva.
De nem, kell bele vagy kolbász vagy virsli, vagy más húsféle, vagy galuska.
És én is azt gondoltam, hogy egybeírandó, de nem, külön írják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!