Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Káposztás tésztát savanyú...

Káposztás tésztát savanyú káposztából is el lehet készíteni?

Figyelt kérdés

Hétvégére a páromat szeretném meglepni vele, de nem készitettem még ilyet sose. Fejes káposzta a jobb vagy a savanyú káposzta?

Tudom, hogy a fejes káposzta torzsáját le kell reszelni utána megpirítani, de ti meddig szoktátok? Volt ahol 20 máshol 40 percet írt és közbe cukrozni is kell?


2023. ápr. 28. 10:10
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%
A megpárolt káposzta valóban jól fagyasztható, utána csak fel kell melegíteni jól és mehet is a tésztára.
2023. ápr. 28. 11:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/18 anonim ***** válasza:
74%
Lehet savanyúból csak jól mosd ki, mert nagyon savanyú lesz különben. Persze, ez nem azonos "klasszikus" "normális" káposztás tésztával. Bacon, füstölt kolbász darabokkal Fel lehet dobni.
2023. ápr. 28. 11:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/18 anonim ***** válasza:
71%

Alapesetben friss káposztából szokás csinálni, és a torzsáját is bele lehet reszelni - sokan szereti magában is enni, meg gyakorlatilag ugyanaz, mint a karalábé, csak nem olyan kerek -, de nem muszáj.

Lehet savanyúkáposztából is, ha nem túl savanyú (vagy kiöblíteni), és ha még nem puha, hanem tényleg ropogós. Ízben természetesen másmilyen lesz, de nem rossz.

2023. ápr. 28. 11:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/18 anonim ***** válasza:
100%
Lehet, igen, csak az nem a klasszik káposztás tészta lesz, de létezik rá recept.
2023. ápr. 28. 13:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/18 anonim ***** válasza:
76%
Sztrapacskát és krumpligancát is szoktak savanyú káposztával készíteni.
2023. ápr. 28. 14:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/18 anonim ***** válasza:
53%

A torzsáról annyit, hogy azt soha nem reszeltük bele az alapanyagba, sőt már a torzsa közelében (1-2 centiméter) lévő, vastag levélereket sem.

Kárba nem veszett, mert nyersen finom, elropogtattuk, vagy megették a gyerekek (kivéve a torzsa külső részét képező, elfásodott részt).

A káposzta leveleket mindíg reszelővel aprítottuk, soha nem turmixoltuk, a hökezelés során összeesik, de mégis jobb az, ha van egy pici darabolt levél jellege, nem turmix.

Az ízesítés is lehet több féle, azt viszont csak ti tudjátok, nektek melyik ízlik.

Nálunk a borsos verzió, de van, ahol pl édesen eszik.

2023. ápr. 28. 15:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/18 anonim ***** válasza:

A klasszikus káposztás tésztához sima (édes) fejeskáposzta kell, és a torzsáját, pont, hogy nem kell belereszelni.


Csak úgy kiegészítésnek megemlítem, nagyon is létezik savanyú káposztás verzió, és nagyon jó ételeket, vagy köretet lehet belőle csinálni!


Gyalult savanyú káposztát ki kell mosni egy kicsit, összevágni, és lehetőleg valami jobb ízű sült pecsenyezsíron megpirítani. Lehet bele kockázni császár szalonnát, vagy főtt/füstölt húsokat!

Általában nudlival szokás összekeverni, de sztrapacskával is jó.


Húsmentesnek is meg lehet csinálni, vagy húsmentesként köretként felhasználni, de több hússal, önálló egytál étel is lehet!

2023. ápr. 29. 06:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítségeket, végül nagyon finom lett, párom is nagyon dícsérte :)
2023. ápr. 29. 13:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!