Káposztás tésztát savanyú káposztából is el lehet készíteni?
Hétvégére a páromat szeretném meglepni vele, de nem készitettem még ilyet sose. Fejes káposzta a jobb vagy a savanyú káposzta?
Tudom, hogy a fejes káposzta torzsáját le kell reszelni utána megpirítani, de ti meddig szoktátok? Volt ahol 20 máshol 40 percet írt és közbe cukrozni is kell?
Alapesetben friss káposztából szokás csinálni, és a torzsáját is bele lehet reszelni - sokan szereti magában is enni, meg gyakorlatilag ugyanaz, mint a karalábé, csak nem olyan kerek -, de nem muszáj.
Lehet savanyúkáposztából is, ha nem túl savanyú (vagy kiöblíteni), és ha még nem puha, hanem tényleg ropogós. Ízben természetesen másmilyen lesz, de nem rossz.
A torzsáról annyit, hogy azt soha nem reszeltük bele az alapanyagba, sőt már a torzsa közelében (1-2 centiméter) lévő, vastag levélereket sem.
Kárba nem veszett, mert nyersen finom, elropogtattuk, vagy megették a gyerekek (kivéve a torzsa külső részét képező, elfásodott részt).
A káposzta leveleket mindíg reszelővel aprítottuk, soha nem turmixoltuk, a hökezelés során összeesik, de mégis jobb az, ha van egy pici darabolt levél jellege, nem turmix.
Az ízesítés is lehet több féle, azt viszont csak ti tudjátok, nektek melyik ízlik.
Nálunk a borsos verzió, de van, ahol pl édesen eszik.
A klasszikus káposztás tésztához sima (édes) fejeskáposzta kell, és a torzsáját, pont, hogy nem kell belereszelni.
Csak úgy kiegészítésnek megemlítem, nagyon is létezik savanyú káposztás verzió, és nagyon jó ételeket, vagy köretet lehet belőle csinálni!
Gyalult savanyú káposztát ki kell mosni egy kicsit, összevágni, és lehetőleg valami jobb ízű sült pecsenyezsíron megpirítani. Lehet bele kockázni császár szalonnát, vagy főtt/füstölt húsokat!
Általában nudlival szokás összekeverni, de sztrapacskával is jó.
Húsmentesnek is meg lehet csinálni, vagy húsmentesként köretként felhasználni, de több hússal, önálló egytál étel is lehet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!