Káposztás tésztát savanyú káposztából is el lehet készíteni?
Hétvégére a páromat szeretném meglepni vele, de nem készitettem még ilyet sose. Fejes káposzta a jobb vagy a savanyú káposzta?
Tudom, hogy a fejes káposzta torzsáját le kell reszelni utána megpirítani, de ti meddig szoktátok? Volt ahol 20 máshol 40 percet írt és közbe cukrozni is kell?
NEM!!!
És én nem reszelem bele a torzsáját, annyira nem lehet csóró senki.
Nem kell menet közben cukrozni, ...de nem írok regényeket, itt egy recept:
Soha nem hallottam még ilyenről, de sok találatot kaptam, így nem lehet rossz.
Az édes káposztát jól fel kell aprítani, ami történhet erre való sarvalóval, egyszerű reszelővel, vagy késsel. Macerás.
Amikor készen vagy, alaposan be kell sózni, és jó sokáig állni hagyni. Minél több vizet engedjen el.
Majd zsiradékra teszel apróra vágott hagymát (vannak, akik itt felszisszennének, hogy ne!), kétszer átkevered, majd mehet bele a káposzta. Nagyon fontos, hogy ne egyszerre akard beleborítani, hanem ütemesen, de kisebb adagokban. Minél több levet ki kell belőle nyomni, amennyit csak bírsz. Utána mehet csak bele az lábasba.
Vannak, akik egy kevés cukrot is tesznek alá, hogy szép karamelles színe legyen. Én nem tehetem.
Nem otthagyós étel, mert kavargatni kell. No nem ész nélkül, pillanatnyi megállás nélkül, de őrizni kell. Akkor jó ha már olyan barnás színe van, de még nem égett.
Fejes káposztából csináld ne savanyúból.Torzsáját reszelés előtt ne vágd ki könnyebb reszelni.
Ne a sajtreszelő részén hanem a nagyobbikon csináld.
Sózd le nyomkodd ki.
Pici cukrot pirítsd kb fél óráig plusz bors bele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!