Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Káposztás tésztát savanyú...

Káposztás tésztát savanyú káposztából is el lehet készíteni?

Figyelt kérdés

Hétvégére a páromat szeretném meglepni vele, de nem készitettem még ilyet sose. Fejes káposzta a jobb vagy a savanyú káposzta?

Tudom, hogy a fejes káposzta torzsáját le kell reszelni utána megpirítani, de ti meddig szoktátok? Volt ahol 20 máshol 40 percet írt és közbe cukrozni is kell?


2023. ápr. 28. 10:10
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
89%
Sima nyers káposzta kell hozzá, nem savanyú.
2023. ápr. 28. 10:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/18 anonim ***** válasza:
91%
Fejes káposztából kell, és nem a torzsáját kell lereszelni, azt ki kell vágni. Ha van zöldségaprító vagy robotgép, le is lehet darálni. Én nem szoktam cukrozni, a káposzta karamellizálódik. Mi borsosan szeretjük. Az, hogy mennyi idő kell neki, az változó. Lehet látni is, ha kész, de meg is kóstolhatod.
2023. ápr. 28. 10:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/18 anonim ***** válasza:
77%

NEM!!!

És én nem reszelem bele a torzsáját, annyira nem lehet csóró senki.

Nem kell menet közben cukrozni, ...de nem írok regényeket, itt egy recept:

[link]

2023. ápr. 28. 10:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/18 anonim ***** válasza:
78%

[link]


Soha nem hallottam még ilyenről, de sok találatot kaptam, így nem lehet rossz.


Az édes káposztát jól fel kell aprítani, ami történhet erre való sarvalóval, egyszerű reszelővel, vagy késsel. Macerás.

Amikor készen vagy, alaposan be kell sózni, és jó sokáig állni hagyni. Minél több vizet engedjen el.

Majd zsiradékra teszel apróra vágott hagymát (vannak, akik itt felszisszennének, hogy ne!), kétszer átkevered, majd mehet bele a káposzta. Nagyon fontos, hogy ne egyszerre akard beleborítani, hanem ütemesen, de kisebb adagokban. Minél több levet ki kell belőle nyomni, amennyit csak bírsz. Utána mehet csak bele az lábasba.

Vannak, akik egy kevés cukrot is tesznek alá, hogy szép karamelles színe legyen. Én nem tehetem.

Nem otthagyós étel, mert kavargatni kell. No nem ész nélkül, pillanatnyi megállás nélkül, de őrizni kell. Akkor jó ha már olyan barnás színe van, de még nem égett.

2023. ápr. 28. 10:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/18 anonim ***** válasza:
100%

Fejes káposztából csináld ne savanyúból.Torzsáját reszelés előtt ne vágd ki könnyebb reszelni.

Ne a sajtreszelő részén hanem a nagyobbikon csináld.

Sózd le nyomkodd ki.

Pici cukrot pirítsd kb fél óráig plusz bors bele.

2023. ápr. 28. 10:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek :)
2023. ápr. 28. 10:34
 7/18 A kérdező kommentje:
1 darab egész káposzta kell hozzá? Mert a boltban van mikor félbe van vágva és úgy adják el, akkor két felet vennék.
2023. ápr. 28. 10:36
 8/18 anonim ***** válasza:
100%
Attól függ, mekkora mennyiséget szeretnél főzni. A káposzta pirítás közben eléggé összemegy. Ha túl sok lesz, teheted mélyhűtőbe a maradékot.
2023. ápr. 28. 10:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/18 A kérdező kommentje:
Rendben, köszönöm :)
2023. ápr. 28. 10:46
 10/18 anonim válasza:
25%
Nyilván nem lehet.
2023. ápr. 28. 11:19
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!