Hogyan lehetne olyan pudingot főzni, mint amit a boltokban árulnak?
Azokra gondolok, amik ilyen "poharas" kiszerelésben kaphatók és a tetején hab van. Ilyen például a milfina és a zott puding márka is.
Tudok pudingot főzni, de nekem ezek a bolti pudingok jobban ízlenek és érdekelne, hogy valaki tudja-e hogyan lehetne ilyet házilag csinálni.
Ezt a neten találtam még régebben, nekem nagyon megközelíti:
Csokipuding házilag
(4 adag)
• 100 g kristálycukor
• 15 g holland kakaópor
• 30 g étkezési keményítő
• 1 csipet só
• 650 ml tej
• 25 g vaj
• 1 db vaníliarúd (belseje és héja)
1. Egy kis lábasban keverd össze a kakaóport, cukrot, keményítőt, és a sót.
2. Öntsd rá a hideg tejet, és keverd simára.
3. Tedd bele a félbevágott vaníliarudat.
4. Tedd fel a tűzhelyre, és közepes hőfokon addig főzd, míg puding állagot nem kapsz.
5. Ha szép fényes, sűrű a keverék, húzd le a tűzről, és keverd el benne a vajat is.
6. Végül vedd ki a pudingból a vaníliarúd héját, és öntsd a pudingot 1 dl-es poharakba, vagy puding formába.
7. 3 óra hűtőben hűtés után a puding elkészült! Tejszínhabbal, vagy friss gyümölccsel tálald.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!