Btom2 kérdése:
Kovászos kenyeret sütöttem, nagyon szép lett a belseje tökéletes állagú kenyér lett. Az íze viszont nem jó, savanyú. Hogy mitől?
Figyelt kérdés
2023. ápr. 13. 09:24
1/4 anonim válasza:
A kovászos kenyérnek alapból van egy savanyúbb íze. Pékségben kapható is olyan, nekem nem igazán ízlik. Nem tudom tiéd mennyire savanyú.
2/4 anonim válasza:
A kovászosz kenyerekre jellemzö a savanykás, (nem savanyú), íz, ha neked kifejezettem savanyú, akkor vagy a kovászod volt rossz (hogy készítetted és mennyi idös?), vagy a kenyér lett túlkelesztve (hogy kelesztetted, mennyi ideig, illetve hogy sütötted?)
3/4 anonim válasza:
Túl kevés infót adtál meg.
Egyrészt milyen kovászt használtál, készen vetted, te készítetted? H az utóbbi, akkor tudni kellene, miböl és milyen módszerrel, mert lehet, hogy túlérett volt, vagy valami egyéb hiba volt vele.
Másrészt a kenyérnél sem mindegy a recept, meg a kelesztés ideje és módja, a leggyakoribb hiba a meleg helyen (fütötest, sütö) használata, a kovászos kenyeret szobahömérsékleten (20 fok körüli hömérséklet) lassan kell keleszteni. Ha melegen teszed, akkor nagyon könnyen túlkel és savanyú íze lesz.
A másik meg, hogy a kovászos kenyérnek enyhén savanykás aromája van, ha eddig nem ettél igazi kovászosat, akkor lehet, hogy csak nem ismered az alapízt, ami természetes.
4/4 anonim válasza:
Túl sok kovászt tettél hozzá vagy hirtelen kelt meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!