A székely káposzta készítésénél miért mossák át a savanyú káposztát?
Túlságosan savanyú kimosatlanul.
De előtte érdemes megkóstolni.
Van mikor olyat adnak el, hogy még inkább sós, mint savanyú, alig ért be, ilyenkor egy gyenge kiöblítés, vagy egy sima kicsavarás is elég.
Van mikor meg olyan savanyú, hogy marja a torkod, na akkor azért kicsit alaposabban ki kell mosni.
Kellemes legyen, mikor beleteszed az ételbe. Viszonylag sok kell bele, ha nagyon erős az íze, akkor csak az dominál.
Ami a hasmenést illeti, azért abba a magas rost tartalom, és a tejföl is belejátszik, meg amúgy a megszokás is fontos!
Ez az egyén bélflórájától is függ.
Ha valaki rendszeresen eszik nyersen savanyított káposztát, mégse megy a hasa, tehát ez így egyáltalán nem következik egymásból!
Sőt, inkább fordítva! Minél rendszeresebben eszik valaki, annál inkább oda idomul a bélflórája, hogy tudja ezt kezelni, és nem lesz egyből hashajtó hatású.
Ez hasonló a nem megszokott kultúrákkal oltott tejtermékeknél is. Lehet, hogy egy francia, vagy török joghurt nekünk hasmenést okoz, nekik viszont a magyar okoz azt, miközben a sajátjukat mindenki probléma nélkül eszi.
ÉN a kimosatlan savanyú káposztától olyan hígfosást kapok hogy csak na
Szerintem érdemes kiöblitenia tejsavat belőle
Szerintem az emberek nagyrésze kiöbliti főzés előtt.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!