Serpenyös pizza jó, bevált, kipróbált recept?
Ki szeretném próbálni a serpenyös pizzát, mégpedig olyat, ami majonéz és tejföl nélkül készül, élesztövel.
A neten találtam több receptet, de nagyon eltéröek a mennyiségek egymáshoz képest, ezért elég tanácstalan vagyok.
Azt tudom, hogy ez nem rendes pizza, nem ez a kérdés, ezt ne kezdje senki el vitatni, nekem egy bevált recept kellene és a pontos sütési mód (villanytüzhely esetén), mert a leírások itt is elég általánosak.
Elöre köszönöm a segítö válaszokat.
"keresnék olyat, ami liszt-víz-élesztös valami és gyorsan megvan"
Ezt te írtad, nem én.
Erre válaszoltam, hogy nem fogsz találni, mert egymást kizáró feltételeket adtál meg. Mintha gömb alakú kockát keresnél. Kompromisszumos megoldást is javasoltam: az élesztő/idő aránnyal kísérletezve találd meg azt a tészta állagot és ízt illetve kelesztési időt, ami neked még elfogadható. Ha nulla időt akarsz szánni a kelesztésre, akkor viszont értelmetlen élesztőt tenni bele. Ha tényleg tudsz pizzát készíteni (és kelt tésztákat), akkor ismered a liszt és az élesztő működését, a helyes tésztavezetést és magadtól is láthatod, hogy ezzel a serpenyős pizzával fából vaskarikát akarsz és ami így készül, az pizzának a legnagyobb jóindulattal se nevezhető, mert csak a formája hasonlít rá.
Amúgy van még egy technika, ami működik sütő nélkül is, bár elég elvetemült megoldás: alulról sütöd a tésztát (akár serpenyőben, akár vaslapon vagy sparhelten), fölülről meg közben cukrászfáklyával pirítod és rásütöd a feltétet.
Nagyon szépen kérlek, ha nem tudsz a kérdésre adni választ (receptet), akkor ne offold szét a kérdést. Köszönöm!
(Attól, hogy tudok egy csomó ételt készíteni, még szoktam új dolgokkal is kisérletezni!)
Ja, és olvasd el a kérdést pontosan, meg hogy mit is kértem eredetileg:
"Azt tudom, hogy ez nem rendes pizza, nem ez a kérdés, ezt ne kezdje senki el vitatni"
"De a rendes pizzával mi a baj? Az csak liszt víz élesztő, meg némi olivaolaj." Meg SOK IDÖ. (de az nem baj alapesetben)
Az egyetlen "gond" azt volt, hogy ki akartam próbálni valami gyorsat, ez érdekes ötletnek tünt, a talált recepttel viszont nem voltam megbékülve.
És arra lettem volna kiváncsi, valakinek van-e használható receptje.
Nem, nem hiszem el, mert a "dogmákat" nem tartom a legtöbbször igaznak, rengeteg tapasztalat után. Sütés-fözés terén borzasztó sok olyan állítás van, amit mindenki úgy tud, ennek ellenére nem igazak, nagyon sok mindent lehet teljesen eltérö módon is készíteni, azonos végeredménnyel, amximum kicsit több munkával vagy odafigyeléssel. Természetesen nem mindent, de ennek ellenére igen sok ilyen állítás csak megszokás, nem az egyedüli lehetséges út.
Másrészt ha a korábbi szakácsok, háziasszonyok, fözögetös férfiak mindig szabály szerint készítettek volna mindent, a gasztronómia rengeteg recepttel szegényebb lenne, elég talán csak a Marengói csirkére emlékeztetni, ami közismerten egy "balesetböl" keletkezett. De van még rengeteg másik is, szóval kisérletö kedv - és természetesn sok balsiker - nélkül még mindig a tüz fölött sütött hús és a vízben fözött hús lenne az összes húsétel, a zöldségféléket meg csak nyersen rágcsálná az emberiség.
Tessék a pizzacsinta:
https://www.youtube.com/watch?v=4pfgOaIMhyE
Ez a fickó tényleg tud pizzát sütni, úgyhogy neki elhiheted, hogy a jó tésztához idő kell. Ettől függetlenül definíció szerint ez nem pizza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!