Nyers, perzselt sertésbőrt lehet kapni valahol Budapesten? Apukám lépnem meg vele. Mindig emlegeti, hogy gyerekkorában imádta, de sok éve nem evett már.
Kocsonya csomagban is szokott lenni de manapság forrázzák a disznót nem perzselik,más az íze.
Kistermelőknél kell keresni.
Többen javasolták a hentestől beszerezhető szalonna, "zsírnak való" bőrt.
A kérdező okkal írta, hogy perzselt bőrt keres, a nagyüzemi feldolgozás során már nagyon régen koppasztással dolgoznak, nem perzselnek, és az eredmény ennek megfelelően eltérő.
A perzselt bőr, fül a hőkezelés során átsült, nem sült meg teljesen, de nem is maradt nyers, mint a koppasztással készült.
Utóbbit sem az íze, sem az állaga (gumis) miatt nem ették, az teljesen nyers a perzselt, amint említettem, átsül a hőkezelés során.
Valóban olyan árust érdemes keresni, aki perzseléssel dolgozza fel a disznókat, és megbeszélni vel, hogy átsütött bőrt, esetleg fület vásárolnál tőle.
Hozzáteszem, hogy ezek is inkább frissen, sóval megszórva voltak nassolni valók, de akkor is mértékkel.
Nem mondom, hogy 1-2 nap múlva már nem jó, de nem olyan, mint frissiben.
Vannak vidéki tanyagazdaságok, ahol szerveznek disznóvágással egybekötött disznótoros programot. Fizesd be és vidd el apádat. Megkapja a bal fülét, aztán rághatja. 😁
Én is szerettem kiskoromban, a sózott szalonnára dobták a felszeletelt, sózott, hófehér nyers bőrét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!