Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért maradt rózsaszín az...

Miért maradt rózsaszín az oldalas?

Figyelt kérdés
3 órán keresztül sült 270 fokon a sütőben összesen, tepsiben volt, alufóliával lefedve, utolsó órában alufólia nélkül. Mikor kivettem, láttam, hogy rózsaszín, így lefedve visszament kb 40 percre azonos hőfokon. Több darab húst lemérve 95°C körül volt a belső hőmérséklet, a hús gyakorlatilag szétomlik annyira puha, így kizárnám, hogy nyers maradt. A nyers oldalas kb egy napot volt a hűtőben, utána bepácoltam (só, bors, olaj, paprika, kurkuma, fahéj, fokhagymapor, kömény, szójaszósz, mustár), kb 16 órát volt a pácban.

2023. márc. 11. 20:35
 1/8 anonim ***** válasza:
98%
Feltehetöen a pác miatt lett ilyen szine, vagy esetleg sütés közben egyszer lehült és újra melegedett, attól is lehet ilyen. A disznóhús nem rózsaszín, ha nem sült át.
2023. márc. 11. 21:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Ha pirítani szeretnéd a tetjét azt fedő nélkül tudod megtenni.
2023. márc. 11. 22:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
13%
Ügyes vagy! Rozé (divatos és finom!) oldalast sütöttél. Jegyezd meg a pontos receptet!!!!
2023. márc. 11. 23:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim válasza:
100%

3 órát biztosan nem sült 270 fokon, akkor nem rózsaszín lenne, hanem fekete.

Valami nem stimmel ezzel a hőfokkal.

2023. márc. 11. 23:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
3 óra alatt 270 fokon fekete lenne nem rózsaszín. Valamit Te NAGYON félrenéztél barátom.
2023. márc. 12. 07:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
90%
80 fokos belső maghőmérsékketen a hús neg van sülve,ige valószínű a pác miatt lett ilyen.
2023. márc. 12. 08:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 A kérdező kommentje:
Google szerint gázsütő 8-as fokozata 280 fok körül van, 7-8 között volt, innen vettem a 270 fokot. Egy lényeges részt kihagytam, ami valószínűleg a megoldás. Minden sütésnél egy kevés folyadékot szoktam önteni alá és most szerintem megcsúszott a kezem és sokkal több lett. Állt a folyadékban a hús, így valószínű bizonyos hőmérséklet felé sosem ment, szerintem 60 körül lehetett, ott meg úgy tudom a vér nem veszti el a színét. Szerintem ez történt, szuvidálódott lényegében.
2023. márc. 13. 09:54
 8/8 anonim ***** válasza:
69%
Azért a 60 meg a 280 fok között van némi különbség. Nem tudom mi akart lenni ez a bohóckodás amit ideírtál, de inkább ne edd meg azt a húst.
2023. márc. 13. 18:47
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!