Mit lehet csinálni sok-sok-sok vöröshagymából?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Lesz tavaszig hagymád. A hagyma eláll. Ha annál több, akkor adj a rokonoknak, ismerősöknek ajándékba! Ha mégtöbb, vidd ki a piacra, sulikonyhára.
Hagymarostélyos, sült hagyma töltött hagyma, hagyma leves, hagymástáska-leves.
pörkölt, paprikás.
Hagymalekvár.
Csülök pékné módra. Tepsis krumpli sok-sok velesült hagymával.
Savanyúság.
Saláták része.
Hamburger,amerikai hot-dog.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
A penicillin már benne van a hagymában, nem kell külön készíteni :)
Csak el kell fogyasztani.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
"A penicillin már benne van a hagymában, nem kell külön készíteni "
Egy nagy fene van benne! Miért kell ilyen hülyeséget írni? Meg kellene tanulni az anyagot!
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Hagymaleves:
Vajon (margainon) megdinsztelünk 25 dkg vöröshagymát (karikára, félkarikára és kockákra szelve vegyesen), megszórjuk 1 evőkanál liszttel, egyet keverünk rajta, felöntjük 1 liter forró vízzel, beledobunk 2 Maggi tyúkhúsleveskockát (ha van 1 liter húslevesed, az még jobb), megszórjuk késhegynyi fehér borssal (fekete nem jó!). Addig főzzük, míg a hagyma sz*rrá nem fő (kb. 40 perc, ha többet csinálsz, 1 óra). Beleöntünk 6 kávétejszínt, 1-2 percig forraljuk és kész.
Sajtos pirítóssal tálaljuk, sajtot (trapista) a levesbe is lehet szórni.
Én Lipóti pékségben szoktam venni levescipót (vagy az ABC-ben zsemleveknit), abban tálalom. Kibelezem, a kalapját sajttal megpirítom, a cipót ropogósra melegítem sütőben (különben átázik).
A cipós verzió ünnepi ételnek is jó, elég, ha utána valami süteményt tálalsz.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!