Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mit főzzek ma? (lent több infó)

Mit főzzek ma? (lent több infó)

Figyelt kérdés
Van itthon: darált hús, brokkoli, vegyes zöldségek(gyorsfagyasztott) tészta, rizs, tojás, máj, kevés pulykamell. Ezek pl rakott cuccnak tök jók lennének, DE nincs sütő.. csak gáztűzhely van :( mit tudnék ezekből csinálni, ami gyorsan elkészül?
2010. okt. 6. 13:13
 1/9 A kérdező kommentje:
ui.: neten körülnéztem, de mindegyik rakottan volt megcsinálva.
2010. okt. 6. 13:14
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Fasírtot rizibizivel(értelmezd tágan benne a zöldségeket) májrizottót, zöldséges fasírtot, zöldséges rizottót, tojásos tészta zöldséges pulykamelles ragulevessel, vagy megpárolod a húst, később hozzáadod a zöldségeket, fűszerezed, és ezt rizzsel. Vagy megpárolod a húst + zöldséget, leöntöd a levét, ráütsz pár tojást, és a serpenyőből kifordítod, mint egy tortát a tálra.

Vagy milánói májat.

2010. okt. 6. 13:29
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
"Sült hagyma, rajta májat megsütöd, szalámicsíkokat kell bele tenni, marinált paprikát, ecetesuborka-kockákat, Gombát, bazsalikomot, rozmaringot, oregánót, borsot. Sót nem, csak az asztalon!.Össze kell párolni egy pici paradicsompörével, és a végén még hámozott-paradicsom-nyolcadokkal is összefőzni. Spagettivel, reszelt sajttal esszük. Ez után az is megnyalja tíz ujját, aki utálja a májat. EEgy-két hozzávaló kimaradhat.2
2010. okt. 6. 13:30
 4/9 A kérdező kommentje:
köszi szépen. elég kezdő vagyok a főzésben, szóval valamelyiket nem tudom hogy kell. a zöldséges fasírt milyen? otthon is elég "gyenge" kajákat ettem, ezért se tudok sok receptet.. :(
2010. okt. 6. 13:35
 5/9 A kérdező kommentje:
a milánói máj is tetszik :) ahhoz hogy készül a szósz?
2010. okt. 6. 13:37
 6/9 anonim ***** válasza:
A darált húst egy kis olajon megpirítod sóval, borssal. Felkockázott hagymát, és bazsalikomot is tehetsz hozzá, ha van. Megszórod egy kis pirospaprikával, öntesz hozzá egy deci tejet, és addig párolod, amíg kifő a tészta. Ha kész, összekevered a kettőt, és picit hagyod állni. Kb 20 perc alatt megvan. Sajttal még finomabb.
2010. okt. 6. 16:14
 7/9 anonim ***** válasza:
A zöldséges fasírt: darált hús, kockázott hagyma, 1 tojás, zsemlemorzsa, paprika, bors, só, és teszel bele apróra vagdosott zöldséget, bármilyet, vagy vegyesen. Esetlkeg zúzott fokhagyma.Ezt sütöd meg fasírtnak. De mehet bele reszelt főtt tojás, vagy sajt is.Lehet rántottából készíteni, hús nélkül, vagy reszelt krumpliból, hús nélkül is.Tehetsz bele vörösborban párolt hagymát is.
2010. okt. 6. 17:11
 8/9 anonim ***** válasza:
A milánói máj a 13:30-s. EZ!! a szósz. Tésztához.
2010. okt. 6. 17:12
 9/9 A kérdező kommentje:

a zöldséges fasírt baromi jó :) közben csináltam rántott brokkolit, és vettem boltba főzőtejszínt. Arra gondoltam, hogy darált húst, zöldségeket összekeverem (persze megfőzöm, párolom őket) és tejszínnel felöntöm (ez egyébként sűrűsödik?). Csinálok mellé rizst, lehet petrezselymet szórok rá. Ez milyen lehet? Mivel fűszerezzem szerinted a darált hús-zöldséges tejszínes vackot?

Köszi még egyszer a receptet :) nagyon jól hangzik mindegyik, és legközelebb tuti megcsinálom!

2010. okt. 6. 17:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!