Hogyan csináljak habot a muffin tetejére?
Figyelt kérdés
Az úgy jó ha a tojásfehérjét kemény habbá verem, beleteszem egy cukrászhab zsákba vagy mi is annak a neve, szépen rá teszem a muffin tetejére és beteszem a hűtőbe hogy rá dermedjen? Nem fog egy idő után a hab szétfolyni?2023. márc. 6. 18:03
1/9 anonim válasza:
Sima tojásfehérjét?! Ezt ugye nem gondoltad komolyan?!
Tojásfehérje+porcukor gőz felett hőkezelve esetleg...
2/9 A kérdező kommentje:
Úgy értettem hogy tojásfehérje+cukor felverve
2023. márc. 6. 18:14
3/9 anonim válasza:
4/9 anonim válasza:
Ne tedd! Hőkezelés nélkül ez egyenesen szalmonellaveszély. Inkább csinálj egy sima vajkrémet, habosítsd ki alaposan, bele porcukor és pl nutella vagy kakaópor és tedd rá azt
Sima tejszint nem tennek, habfixálóval sem.
Ha végig hűteni tudod, akkor a mascarpone játszhat
5/9 anonim válasza:
Én a krémhez a tejszínt, a porcukrot, a zselatinfixet felverem, majd ételfestékkel megszínezem és apró gyöngyökkel díszítem. Remekül tartja magát a tészta tetején.
6/9 anonim válasza:
#3as vagyok. Amit linkeltem amúgy növényi tejszín :)
7/9 anonim válasza:
en mindig viz, citromle, cukor mazt csinalok :)
8/9 anonim válasza:
Mascarpone-ből szoktak rá krémet készíteni sok helyen.Tojáshabot nyersen nem érdemes rárakni.
9/9 anonim válasza:
Bolti tojásnál kb. semmi esély a szalmonellára. Teljesen jó lesz a tojáshab.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!