Az amerikai palacsinta vagy a sima palacsinta a jobb?
A kettő teljesen más műfaj. Inmádom mindkét félét, nem tudok választani.
Kb mintha az lenne a kérdés, hogy mi a jobb, a kenyér vagy a tortilla? Mindkét pékáru jó, de másra lettek kitalálva.
Tortillával nem lehet tumkolni, a kenyérbe meg nem lehet egy csomó darabos tölteléket belecsavarni 🤷🏻♀️
A crepe palacsita funkciója, hogy darabosabb töltelék kerüljön bele, illetve rá. Emiatt ha jólvan elkészítve, vékony, és könnyed, és jó nagy, lehet hajtogatni, tekerni.
Az amerikai palacsinta ha jól van elkészítve, akkor puha, foszlós, és olyan mint egy szivacs ami beszívja a nedvességet.
Pl juharszirupot, olvasztott vajat vagy cukrozott citromlevet crepe-re nem igazán lehet rakni, az nem szív fel semmit.
A crepe is lehet lisztes, gumis, ettem ebből is borzalmasakat. És persze, az amerikai palacsinta is lehet lisztes, vagy rántotta ízű ha el van bacva, sőt, ha lekozmál, akkor még szenes is, de nem ebből kellene kiindulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!