Szilveszterkor várjuk a barátainkat. Mit főzzek?
Én csak a kaszinótojásban tudok segíteni (én szoktam a kaszinótojást és a majonézes burgonya-tojás salit csinálni)
Én így csinálom, hanem saját recept, persze nem lesz olyan szép mint a boltban, étteremben kapható kaszinótojás, de szerintem nagyon finom, és szépen lehet dekorálni.
Főzz keményre annyi tojást, amennyit szeretnél. 3 főnek (férjem, én, apa, mert anyukám nem eszi) kb. 12 db tojást fogok keményre megfőzni. Dupla darab lesz belőle. Amikor megfőtt, hosszában félbevágod a tojásokat, kiskanállal a sárgáját egyesével egy tálba teszed. A fehérjéket egy tálcán hagyod. Készítesz tartármártást (én ilyenkor mindig csinálok salátát is, és annak mártását használom).
Tartármártás: (sajnos, ha csak a tojáshoz kell, nem tudom mennyit csinálj, de nem kell túl sok. Kb. egy kompótos-tálkányi)
1/3 rész majonéz
2/3 rész tejföl
só, fehér őrölt bors ízlés szerint
kis kanál porcukor, egy kortynyi citromlé
A tartárt ráöntöd a tojás sárgájára, és jó alaposan összetöröd vele. Ízlés szerint lehet bele rakni (kevés májkrémet, én nem szoktam). Kóstold meg, lehet a tartárból nem elég intenzív benne a bors és a só íze, akkor még pótold ízlés szerint. De mindenképp, fehérborsot használj. Akkor jó, ha krémszerű masszát kapsz. Ezt egy kiskanál segítségével visszatöltöd a tojásokba, rakhatod bőven, lehet púpos, hisz a sárgát dúsítottuk és a mennyiség jóval nagyobb lett. Egy pecsenyéstálra rakod őket, petrezselyemzölddel, piros-arannyal lehet díszíteni. Jó étvágyat hozzá! :)
Pálinkát! :D :D :D :D
(Bocsi ezt így szilveszter napján nem hagyhattam ki)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!