Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Szilveszterkor várjuk a...

Szilveszterkor várjuk a barátainkat. Mit főzzek?

Figyelt kérdés
2008. dec. 28. 08:34
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%

Én csak a kaszinótojásban tudok segíteni (én szoktam a kaszinótojást és a majonézes burgonya-tojás salit csinálni)

Én így csinálom, hanem saját recept, persze nem lesz olyan szép mint a boltban, étteremben kapható kaszinótojás, de szerintem nagyon finom, és szépen lehet dekorálni.

Főzz keményre annyi tojást, amennyit szeretnél. 3 főnek (férjem, én, apa, mert anyukám nem eszi) kb. 12 db tojást fogok keményre megfőzni. Dupla darab lesz belőle. Amikor megfőtt, hosszában félbevágod a tojásokat, kiskanállal a sárgáját egyesével egy tálba teszed. A fehérjéket egy tálcán hagyod. Készítesz tartármártást (én ilyenkor mindig csinálok salátát is, és annak mártását használom).

Tartármártás: (sajnos, ha csak a tojáshoz kell, nem tudom mennyit csinálj, de nem kell túl sok. Kb. egy kompótos-tálkányi)

1/3 rész majonéz

2/3 rész tejföl

só, fehér őrölt bors ízlés szerint

kis kanál porcukor, egy kortynyi citromlé

A tartárt ráöntöd a tojás sárgájára, és jó alaposan összetöröd vele. Ízlés szerint lehet bele rakni (kevés májkrémet, én nem szoktam). Kóstold meg, lehet a tartárból nem elég intenzív benne a bors és a só íze, akkor még pótold ízlés szerint. De mindenképp, fehérborsot használj. Akkor jó, ha krémszerű masszát kapsz. Ezt egy kiskanál segítségével visszatöltöd a tojásokba, rakhatod bőven, lehet púpos, hisz a sárgát dúsítottuk és a mennyiség jóval nagyobb lett. Egy pecsenyéstálra rakod őket, petrezselyemzölddel, piros-arannyal lehet díszíteni. Jó étvágyat hozzá! :)

2008. dec. 28. 21:38
 12/18 anonim ***** válasza:
100%
Egyszerre válaszoltunk az előzővel. :) Persze én is megvárom, hogy a sárga kihűljön. Lehet én is kipróbálom ezt a besamell mártásos kaszinótojást. Bár szerintem az én verzióm is isteni. Viszont nagyon jó ötletet adott a tojás megtöltésére.
2008. dec. 28. 21:45
 13/18 anonim ***** válasza:
100%
Igen ez tényleg ari, hogy egyszerrre írtunk:) A te tojcád is biztosan nagyon fincsi. Elmentettem magamnak és majd kipróbálom, mert idén mint már írtam is mást készítek. De én ilyen kajcsit nem csak szilveszterkor szoktam készíteni, úgyhogy köszi az ötletet. Üdv.
2008. dec. 28. 21:48
 14/18 anonim ***** válasza:
100%
Mindenképp ki fogom próbálni besamellel, én is elmentettem ám magamnak :) Üdv. neked is és BUÉK!
2008. dec. 28. 21:50
 15/18 anonim ***** válasza:
100%
KÖSZI!!!!! Ez lesz szilveszterkor. Én kérdeztem :-)
2008. dec. 28. 22:58
 16/18 anonim ***** válasza:
100%
Mindenkinek köszi, a mindenkinek kimaradt! :-)
2008. dec. 28. 22:59
 17/18 anonim ***** válasza:

Pálinkát! :D :D :D :D

(Bocsi ezt így szilveszter napján nem hagyhattam ki)

2008. dec. 31. 12:26
 18/18 anonim ***** válasza:
100%
Nekem írta le egyik kedves válaszadó a sonkatekercset meg a kaszinótojást. Hááát, isteni volt, nem hittem volna, hogy ennyire az amire gondoltam. Köszi mégegyszer! BÚÉK
2009. jan. 1. 20:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!