Szilveszterkor várjuk a barátainkat. Mit főzzek?
Én is lencsét föznék,virsli is sok helyen kihagyhatatlan mustàrral.
Francia salàta,szendvicsek
pogàcsa.
Kaszinótojás (kicsit babrás, bár isteni)
Majonézes burgonyasaláta, kevés főtt tojással és zöldhagymával :)
Nálunk ez lesz, bár csak magunknak készítem, mert imádjuk. Vendégeket nem várunk.
Akit érdekel a recept szívesen leírom.
itt vannak receptek, olvasd el őket, azért nem írtam magamtól, mert enmtom hogy mit szerettek ti meg a barátok... :D BUÉK
ha vacsi lesz este, akkor arra rendes kaját - én többféle rántott husit, rántott gombát, sajtot körettel, salátákkal, tartármártással - ezt mindenki szereti
ha különlegesebbet szeretnél, akkor pl baconba tekert csirkemájat, töltött gombafejet, Dubarry szeletet
egész éjszakára sós és édes sütiket, sok
éjfél utánra virsli, franciasaláta, pogácsa, hidegtál
Az a kedves válaszoló aki szokott sonkatekercset és kaszinótojást készíteni, kérlek, írd le hogy hogy csinálod! Köszi!
Amúgy itthon szokott lenni: cipóban sült csülök, pizza, lencse, sonkatekercs, pogácsa, és virsli. Nameg kis szendvicskék. Ja és van, hogy görög saláta (feltéve ha kapok nem érettlen paradicsomot) és majonézes, sonkás saláta.
Az utólsó kedves válaszoló kérésére bemásolom amit kértél, remélem segítettem és ha kipróbálod ízleni fog.
Kaszinótojás
• 5 főtt tojás
• 10 dkg vaj
• 5 dkg liszt
• 2 dl tej
• só
• bors
• mustár
A tojáskrémhez szükséges besamel készítését azzal kezdjük, hogy 5 dkg vajat megolvasztunk egy serpenyőben. Vigyázzunk, ne hevítsük túl, épp csak olvadjon, amikor hozzákeverjük a lisztet, és nagyon világosra megpirítjuk. A vajas rántást forró tejjel felöntjük, közben folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük. Kevés sóval ízesítjük. A hosszában kettévágott tojásokból kivesszük a sárgáját, áttörjük a kihűlt besamellel, hozzákeverünk 5 dkg szobahőmérsékletű vajat, és ízlés szerint sóval, borssal, mustárral fűszerezzük. A krémet csillagcsövű nyomózsákba töltjük, és egy-egy adagot a főtt tojásfehérjékre nyomunk. A kaszinótojásokat franciasaláta alapra vagy salátalevélre tálaljuk, és friss zöldségekkel díszítjük.
De van még egy másik tojáskrém receptem amit imádok. Ezt vagy úgy csinálom, hogy a tojásokba vissza töltöm és paprikába paradicsomba is, vagy csak simán kenyérre kenem mert úgy is isteni finom, olyankor viszont a tojás fehérjét is beledolgozom a krémbe.
A másik nagy kedvencem a tonhalkrém azt is bemásolom.
6-8 tojást megfőzök és a tojás sárgákat külön vesszük. 10 dkg vajjal, sóval, borssal, kevés mustárral és egy fej apróra vágott hagymával habosra keverjük. Tojás fehérjébe, kibelezett paradicsomba, paprikába töltjük, díszítjük. Ha nem akarod tojásba tölteni akkor a fehérjét is bele lehet a krémbe aprítani.
Tonhalkrém
2 db aprított tonhalkonzerv olajos vagy sós lében
petrezselyem
só, bors
mustár
majonéz
A tonhalkonzervről leöntöm a levet, majd a tonhalat tálba teszem. Hozzáadok ízlés szerint sót, borsot, mustárt és majonézt, és habosra keverem. A végén aprított petrezselymet teszek bele, és ha szereted egy pár csepp citrom levet. De én úgy nem igazán szeretem.
Végül a sonkatekercs
Tormás sonkatekercs
Hozzávalók 4 személyre:
# 16 szelet gépsonka
# A töltelékhez:
# 10 dkg vaj
# 20 dkg natúr sajtkrém
# 2 evőkanál majonéz
# 2 teáskanál mustár
# 2 teáskanál ecetes torma
# só
# bors
Elkészítés: A töltelék hozzávalóit habosra keverjük, a sonkaszeletekbe göngyöljük. Franciasalátára téve, de friss kenyérrel is finom! Jó, ha legalább fél napig hideg helyen áll, hogy az ízek összeérjenek.
Jó étvágyat hozzá és BUÉK mindenkinek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!