Miért nem lesz ropogós a kekszem?
Figyelt kérdés
Se ropogós, se omlós nem lesz a kekszem😅.
Itt a recept ami alapján csináltam:
-zabpehely (200g)
-búza liszt (100g)
-tojás (2db közepes)
-fahéj (1tk)
-vaj (80g)
-répa (2db kicsi/közepes)
-szódabikarbóna (2g)
-elitrit(édesítő) (5ek)
25 percig sütöttem a kekszeket.
Valakinek van ötlete, hogy miért nem lett se ropogós, se omlós? Valamit még kéne bele tennem?
Egyébként szívesen fogadok zabkeksz recepteket😊
2023. febr. 26. 21:44
1/3 anonim válasza:
A répa biztosan puhítja. az sem mindegy milyen vastag a keksz. Az olmósságot a tojás befolyásolja: nem ok nélkül van hogy az igazi linzerbe a tojás fehérjét nem tesszük bele.
2/3 anonim válasza:
Omlós kekszekhez valamilyen zsiradék kell: vaj, rosszabb esetben margarin, vagy zsír.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!