A lekvárral töltött fánkba hogyan/mikor kerül bele a lekvár?
A szalagos fánk sütése jól megy nekem. Olyat Viszont még nem készítettem, aminek a belsejében a lekvár, vagy csokikrém vagy vanília krém, stb.
Merthogy hogyan is kell????
Esetleg kinyújtom a megkelt tésztát, kiszaggatom, egy darabra lekvárt teszek, majd betakarom egy másikkal és a szélét összecsipkedem, hogy ne folyjon ki, így kelesztem tovább?
Vagy pufibbra nyújtom csak, és ha megkelt, beleerőltetem habzsákból a lekvárt egy ponton beszúrva? De itt honnan tudom mennyi megy bele?!
Vagy hogy????
Meg hogy ne folyjon ki sütéskor?
Aki gyakorlott ebben, légyszí írjon! Köszönöm?
"...Ha megkelt, lisztezett felületen ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, és köröket szaggatunk belőle. Minden második körre teszünk egy kanál lekvárt.
A lekváros körök széleit lekenjük tojásfehérjével, majd befedjük a másik tésztakoronggal. Óvatosan megnyomkodjuk a széleit, ezután konyharuhával ismét lefedjük és legalább 30-40 percig kelesztjük."
B.
"De itt honnan tudom mennyi megy bele?!"
Hát elég bonyolult ám... Nyomod, nyomod, és mikor látod, hogy jön kifele, akkor tele van :D Ugye, mennyire atomfizika? :)
A boltin is látni ahol a cső belement amivel töltötték.
Tehát sütés után kerül bele a lekvár.
A válaszokat elnézve, gyakorlatilag ki így, ki úgy, mindkét eljárás alkalmazható és te úgy csináld, ahogy neked kényelmesebb.
Én speciel úgy készítem mint a lepontozott 1-es, részben mert nincs habzsákom, másrészt így tanultam anyámtól, aki viszont így tanulta a nagyanyámtól. És ahhoz képest, hogy nálunk durván 30 fánkot kell készíteni egy alkalommal, még soha nem volt rá panasz.
Az viszont tény, hogy én nem csokit meg vaníliakrémet teszek bele, hanem házi barack, vagy málnalekvárt és annál ez ragyogóan bevált.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!