Hogy süssek darált sertéshúst, hogy szaftos, de mindenekelőtt ízletes legyen?
Ne süsd túl nagy lángon, hogy ne száradjon ki.
Nálunk panírozva is szokás sütni, szép, lapos, kerek fasírozottat.
De ha egészben, lefedett, később fedő nélküli jénaiban sütöd, majd a zsírjával öntözgeted, az is omlós.
Pl. [link]
Alapszabály, hogy a hűs ne száradjon ki a sütés folyamán, mert ha igen, kellemetlen cipőtalp jellege lesz.
Az ízletesség másik alap pillére a fűszerezés, ami viszont egyénileg változó, azt némileg gyakorolni kell, hogy mennyi az a mennyiség a különböző fűszerekből, amivel neked, nektek ízletes az étel.
Sós, csípős, fokhagymás, egyéb fűszerekkel ízesítés - ebben nincs egységesíthető mennyiség, viszont a túlfűszerezéssel el lehet rontani, a kevés fűszertől meg ízetlen lesz az étel, de ahogy írtam, ez egyénenként változik, de a családokon belül van egy megszokott érték.... ha másképpen nem megy, bizony bele kell kóstolni nyersen, és néhány adag kisütése után már rutinból menni fog.
Darált húsból nem csak fasírtot lehet sütni, tojással, zsemlemorzsával, a fűszerekkel eldolgozva, tenyérnyi nagyságú, 2 centiméteres vastagságra ellapítva, bepanírozva készülhet belőle rántott hús, vagy párizsi szelet is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!