Instant kínai leves házilag?
Megéheztem az instant levesre, viszont nincs otthon ilyen zacskós kínai instant levesünk.
Azt tudom, hogy általában a bolti csak annyiból áll, hogy van valamilyen kínai tészta meg egy zacskó fűszer, ezeket kell összeönteni, rá a forró vizet és 3-5 perc alatt kész.
Ilyet lehet otthon házilag is csinálni?
Mondjuk fogok valamilyen tésztát, és megszórom húshoz való csirke/sertés fűszerkeverékkel, esetleg dobok bele húsleves kockát, majd ugyanúgy mint a boltit felöntöm vízzel és várok.
Jó ötlet, vagy más eredmény lesz mint a bolti?
"esetleg dobok bele húsleves kockát"
Olvasd el a csomagolásán, hogy hogyan kell felhasználni és rájössz.
"egy jó kemény, házi csigatészta, az életben nem puhul meg attól, ha melegvízben ázik"
"elzárod alatta a gázt, 2 percen belül kiderül, hogy felpuhul, vagy nem. ... ha nem, akkor (mivel fövésben volt a leves, így elég forró volt) még nem késő pár percre visszarakni főni."
Nem olyan fontos a meleg, a víz a lényeg, azzal megszívja magát akkor is, ha nem gyújtunk alá újra.
"Nem olyan fontos a meleg, a víz a lényeg, azzal megszívja magát akkor is, ha nem gyújtunk alá újra."
Csak így nem FÖTT tésztát kapsz, hanem csirizt!
3-mas vagyok.
Mivel többen is ide idézték amit írtam, megszólítva érzem magam, így illik válaszolni.
Létezik az a tészta (egyes durum tészták, vagy ami nagyon vékony, pl a legtöbb cérnametélt, vagy sok esetben a házi tészták, mert azt nem lehet olyan keményre begyúrni)
Aminek kevés főzés kell, utána le lehet zárni, és a forró vízben bedagad.
Viszont nem véletlenül írtam, jó kemény csigatésztát, de írhattam volna mondjuk házi (dörzsölt, vagy reszelt, melyik márka hogy nevezi) tarhonyát is.
Ezeknek akár 15-20 perc főzési idő is kell.
Egyrészt forró vízben áztatva valóban, csak szétmegy a külsejük, mielőtt belül megfőnének, másrészt 10 perc alatt annyit hűl a forró víz, (már eleve attól, hogy belerakjuk a tésztát)
hogy a végére abból max langyos víz lesz, a tésztából meg moslék.
Hát, látod...
De minden téren olyan trendek terjednek, még úgymond "szakemberek (-nek hazudott kontárok) között is, hogy elsírom magam.
Egy csecsemőnek meg minden vicc új, aki abszolút nem ért hozzá, az olyannak is hisz, aki a tiktokról tanult főzni.
Pedig sok esetben csak józan parasz ész kéne hozzá.
Nemrég valaki azt ecsetelte, attól lesz puhább a rizs, hogy ha kevesebb vízbe főzzük.
Az igen, mondom, haver, akkor ne is használj hozzá egyáltalán, hátha úgy lesz a legpuhább.
Teljes meggyőződéssel állította, hogy ha van elég víz, amit felvesz a rizs, az attól lesz kemény.
(Szóval gondolom akkor egy tejberizs, amihez kell vagy 8-szoros mennyiségű folyadék, az kizárólag betonkemény lehet...)
Na akkor ezek után, mit vársz?
Ja, és mindezt úgy, hogy én azért 1-2 szakácsos csoportban benne vagyok, és ilyen elmerokkant önjelölt "kreatívséf" szarcsimbókok, az ilyenekből divatot teremtenek, és ezerrel terjesztik a hülyeségüket.
Mesélhetnék ezer ilyet, siralmas az egész!
Fingja nincs hogy kell egy standard ételt elkészíteni, ezért összaokád minden hülyeséget, mert szerinte a főzés az önkifejezés, és ő akkor ott, úgy gondolta, hogy azt az ételt így kell főzni, tehát mindenki kussoljon, aki nem dicsőíti! :D
Úgyhogy ige. Komolyan itt tartunk.
Am ezek helyett a szokásos víz + tészta + fűszer helyett próbáld ki inkább a Nissin Soba nevezetű tésztáját drágább de sokkal finomabb és közelebb is áll egy valódi ázsiai ételhez. Vagy némely kínaiban lehet kapni Chapagetti névre hallgató tésztát. Sokkal finomabbak és ázsiaiasabbak.
Rajta van, hogy kell megcsinálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!